29.03.2024 14:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Азаровщина. Уряд Податковим кодексом перетворить підприємців на жебраків

Podatki1Урядовий проект податкового кодексу збільшує податкове навантаження на дрібний бізнес в 3-4 рази

Про це в коментарі сайту «За Україну!» сказала народний депутат Ксенія Ляпіна.

Вона звернула увагу на те, що уряд дуже широко поширив брехливу інформацію про затвердження «реформаторського» проекту Податкового кодексу, однак в жодному офіційному інформаційному джерелі органів влади самого його тексту немає.

«Зацікавленим депутатам довелося мало не по-шпигунськи діставати проект цього кодексу, щоб ознайомитися з ним», — сказала Ляпіна.

За її словам, у випадку прийняття цього документ буде погіршено умови ведення бізнесу для найдрібніших суб'єктів господарювання.

«Для підприємців, що стоять на базарах, скасовується фіксований податок, за яким вони існували весь цей час, і залишається чинним єдиний податок», — зазначила депутат.

«Окрім ставки єдиного податку уряд пропонує підприємцям сплачувати соціальні платежі за себе і найманих працівників за загальними підставами. Це означає — якщо раніше підприємець сплачував двісті гривень єдиного податку, з яких щонайменше 90 йшло на соціальні платежі, то тепер ці двісті гривень повинні будуть сплачуватися до бюджету, а соціальні платежі уряд пропонує сплачувати додатково», — пояснила Ляпіна.

«Для цих же найдрібніших підприємців проект Податкового кодексу пропонує скасувати ринковий збір. Здавалося б треба радіти, однак замість нього вводиться ринковий податок, який буде в 2-2,5 разів більшим за максимальну ставку ринкового збору», — зауважила депутат.

Після ухвалення нового податкового кодексу більшість підприємців не зможуть здіснювати діяльність за спрощеною системою оподаткування

Так, спрощена система оподаткування не поширюватиметься на  суб'єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців), які здійснюють:
а) діяльність у сфері грального бізнесу;
б) обмін іноземної валюти;
в) виробництво підакцизних товарів;
г) діяльність, пов'язану з експортом, імпортом, оптовим та роздрібним продажем підакцизних товарів (крім діяльності фізичних осіб, пов'язаної з роздрібним продажем пива);

ґ) оптовий та роздрібний продаж пально-мастильних матеріалів (крім роздрібного продажу пально-мастильних матеріалів (в ємностях до 10 літрів);
д) видобуток та виробництво дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення; оптову, роздрібну торгівлю промисловими виробами з дорогоцінних металів, що підлягають ліцензуванню відповідно до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»;
е) діяльність у сфері фінансового посередництва;
є) діяльність пов'язану з організацією торгівлі, наданням послуг із створення належних умов для здійснення торгівлі іншими фізичними або юридичними особами та орендою торгових місць на ринках та/або у торговельних об'єктах;
ж) спільну діяльність без утворення юридичної особи відповідно до розділу ІІІ цього Кодексу;
з) видобуток та реалізацію корисних копалин;
и) діяльність з надання в оренду земельних ділянок та нежитлових приміщень (споруд, будівель) та/або їх частин;
і) діяльність з надання в оренду житлових приміщень (споруд, будівель) загальна площа яких перевищує 150 кв. метрів;
ї) надають послуги стільникового зв'язку;
к) оптову торгівлю і посередництво в оптовій торгівлі;
л) продаж товарів (послуг) через Інтернет, надають послуги Інтернет-провайдерів;
м) зовнішньоекономічну діяльність;
н) діяльність з перепродажу предметів мистецтва, колекціонування та антикваріату, діяльність з організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату;
о) діяльність з надання послуг у сфері телерадіомовлення відповідно до Закону України «Про телебачення і радіомовлення»;
п) діяльність з надання послуг з охорони;

Також спрощена система оподаткування не поширюватиметься на діяльність фізичних осіб — підприємців, які здійснюють:

а) торгівлю виробами з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення;
б) діяльність у сфері права;
в) діяльність у сфері бухгалтерського обліку та аудиту;
г) діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії;
ґ) діяльність з консультування з питань комерційної діяльності та управління;
д) діяльність з управління підприємствами, допоміжну діяльність у сфері державного управління;
е) рекламну діяльність;
є) посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна.

Траспортний збір урядовці Азарова хочуть збільшити удвічі

Проект нового Податкового кодексу передбачає підвищення транспортного збору для легкових автомобілів у 2 рази. Про це пише Лігабізнесінформ, посилаючись на текст проекту.

Зокрема, для автомобілів з обсягом двигуна до 1000 куб. см. ставка податку може бути збільшена з 3 грн. до 6 грн. за 100 куб. см, для авто з обсягом двигуна від 1001 до 1500 — з 5 до 10 грн., від 1501 до 1800 куб. см. — з 7 до 14 грн. і так далі.

Крім того, у проекті нового Податкового кодексу змінилася розбивка груп для автомобілів з великим обсягом двигуна — крупнолітражні авто розбиті на окремі підгрупи за обсягом.

Так, ставки податку для авто з обсягом двигуна від 4501 до 5500 см. куб. визначені на рівні 90 гривень за 100 куб. см., з обсягом від 5501 до 6000 куб. см. — 100 грн. за 100 куб. см. Власникам авто з обсягом двигуна більш 6000 см. куб. доведеться платити 120 грн. за 100 кубічних сантиметрів.

Для порівняння, відповідно до чинної редакції Закону N1963-XII, ставка податку, для всіх легкових автомобілів з обсягом двигуна більш 3501 куб. см., складає 40 грн. за 100 куб. см.

Регіонали хочуть також ввести нові грабіжницькі податки: на нерухомість та на дохід від депозитів

Перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова вважає за доцільне оподаткування депозитів. Про це Акімова заявила на брифінгу. «Невеликий податок на депозити має сенс», — сказала Акімова. Вона підкреслила, що всі види доходів, з яких би джерел вони ні надходили, повинні обкладатися податками. Під податок на нерухомість буде підпадати житло, метраж якого перевищує 300 квадратних метрів. Чиновник зазначила, що це передбачено в проекті податкового кодексу і там визначено лише загальні рамкові умови з оподаткування.

Як відомо, 9 червня 2010 року Кабмін Азарова запропонував Верховній Раді схвалити проект Податкового кодексу.

Нагадаємо що у своїй передвиборчій програмі Президент України Віктор Янукович пообіцяв наївним громадянам "податкові канікули для малого бізнесу на 5 років".

 

Вадим Гладчук, Sprotiv.org

 

Читайте також:

Бродський зробить працівників кріпаками ліцензій роботодавців

Азаровщина. Бродський вигадав індикативні зарплати

Після підвищення акцизів у Азарова вигадали новий податок на бензин

Регіонали хочуть ввести нові грабіжницькі податки: на нерухомість та на дохід від депозитів

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-06-2010 12:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • росич

    суки есть суки

  • http://www.malin.at.ua ветеран

    Шановний пане Президент,

    Ми добре розуміємо, що Ви доволі обмежені у часі щодо розгляду заяв громадян, але вкрай надзвичайні обставини які тривають більше 3-х років вимусили нас звернутися до Вас задля того, щоб уберегти від подібного свавілля збоку податкової міліції та суду тисячі жінок — матерів в Україні, що працюють бухгалтерами і керівниками та виховують малолітніх дітей.

    Вся передісторія цієї справи розпочалася в 2005 році, коли після чергової податкової перевірки ДП «лісгосп АПК» – податкові міліціанти Житомирського СВ ДПА порушили кримінальну справу за начебто ухилення від сплати податків вчинене вагітною жінкою. Справа в тому, що податкова перевірка і слідчі дії відбувалися у період відсутності головного бухгалтера Ж/Л.І. на робочому місці — у зв’язку з її відпусткою пов’язаною з першою вагітністю та пологами.

    Податкову перевірку розпочали на початку декретної відпустки головного бухгалтера Л.Ж та у присутності в.о.головного бухгалтера і нового керівника, які дружньо без будь-яких заперечень підписують всі документи та покладають на старе керівництво всю відповідальність. При цьому звинуваченим навіть не дали можливості своєчасно ознайомитися з матеріалами перевірки та оскаржити їх. Мабуть все це було зроблено з метою усунення головного бухгалтера Л.Ж від службової діяльності після виходу з декретної відпустки. За результатами цієї перевірки донараховують 200т.грн податку на прибуток за період 2004—2005р., які було сплачено до бюджету.

    А далі, з початку 2006 року слідчий Житомирського СВ ПМ ДПА порушує кримінальну справу відносно головного бухгалтера Л.Жа та за місяць передає її до Малин райсуду. На протязі 2006—2007 років ця кримінальна справа «грузне» в Малинському райсуді із-за відсутністю складу злочину в діях головного бухгалтера та не недоведеністю умислу в діях вагітної жінки. В порушення вимог ст.21 КПК — справа слухається у відсутність захисту. І коли суддя В.Г.Ярмоленко зрозумів, що справа розвалюється , він задля захисту честі мундиру, нехтуючи процесуальними порушеннями, справу направляє на додаткове розслідування і експертизу замість того, щоб взагалі її припинити. А далі слідчим замовляється експертиза матеріалів податкової перевірки і дій головного бухгалтера Л.Жабровець у приватній аудиторській фірмі м.Житомир. Не погоджуючись з проведенням аудиторської перевірки у фірмі на підконтрольній і підзвітній податковій міліції території , обвинувачена заявляє незгоду. Та марно, бо слідчим не беруться взагалі до уваги заперечення жінки-матері. Після вдалої оборудки з експертизою , копії матеріалів якої обвинуваченій для оскарження не надаються. А сама кримінальна справа, вже 2008 року з переписаним обвинувальним висновком повертається у Малинський райсуд тому ж судді і в.о.голови цього ж суду В.Г.Ярмоленко.

    2008р. враховуючи всю складність і абсурдність ситуації, беззахисна жінка-матір звертається за допомогою до відомих в місті фахових юристів-практиків і вони погоджуються захищати її інтереси в Малинському судді. Однак це не входило в плани керівника Малинського райсуду. І в судовому засіданні 14.03.08р. суддя В.Г.Ярмоленко своєю постановою відмовляє жінці на 9-му місяці другої вагітності в допуску до справи її захисту, при цьому грубо нехтуючи рішенням конституційного суду України №13-рп/2000 та Міжнародними конвенціями чинними в Україні. Після цього обвинувачена за порушення присяги судді, заявила недовіру та відвід нелегітимного головуючого згідно ст.57 КПК…

    Виходячи з вищевикладеного та керуючись чинним законодавством, задля захисту всіх жінок в Україні, просимо ВАС пане Президент, як гаранта дотримання вимог Конституції України — зупинити беззаконня чиновників навколо вагітної жінки. Адже по своїй природі, беззахисна жінка-мати не може рахуватися в європейському суспільстві кримінальним елементом, як би то не хотілося деяким чиновникам протягом 2-х років — задля свого кар’єрного росту, благополуччя та задоволення амбіцій.

    Голова відділення

    об’єднання ветеранів, член всеукраїнської ради

  • флекс

    Уважаемый ветераны к кому вы обращаетесь с письмами????

    Да их никто никогда не читает

    Вас использовали и забыли, Теперь ваша задача уплатить все повышения и умереть

  • яромир дзагоев

    Уже много лет идут среди запорожской «элиты» тоскливые разговоры о необходимости формирования запорожского клана. И днепропетровцы мол, и донецкие и некоторые другие регионы давно уже сгенерировали на основе своего местного бизнеса кланы, которые активно наращивают свое влияние в Украине. И лишь запорожцы не только не имеют особого влияния в стране, но и теряют его в своем же городе, где активно хозяйничает иногородний капитал.

  • Александр

    Кто мне обяснит почему с обычного учителя у который получает 1600 гр. снимают 350 гр.налогов. И с етих денег платят пенсии тем кто никогда неработал.

  • СПД

    Пане Президент, то як на рахунок податкових каныкул на 5 рокыв?..

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100