20.04.2024 11:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Охорона Януковича побила журналіста Сергія Андрушко. Фото. Відео

Andrusho Sergyiya buit1Співробітники Управління державної охорони повалили журналіста на підлогу, коли він намагався пройти за Януковичем, який оглядав експозицію виставки «Агро-2010» після проведеного ним короткого брифінгу.

Охорона Віктора Януковича перешкоджала тележурналісту СТБ Сергію Андрушку вести репортаж і повалила на підлогу на виставці «Агро-2010», у якій брав участь президент.

За словами журналіста, після брифінгу він намагався пройти за супроводжуючими главу держави, проте був зупинений співробітником УДО. Журналіст попросив охоронця представитися, проте той цього не зробив. Після чого журналіст дістав свій мобільний телефон, включив відеозйомку і попросив співробітника держохорони пояснити, у зв'язку з чим його не пропускають.

Після цього співробітники УДО застосували щодо журналіста прийоми захоплення і повалили його на підлогу, розповів Андрушко.

Andrusho Sergyiya buit2

Andrusho Sergyiya buit3 

Andrusho Sergyiya buit4

Оператору телеканалу 1+1 попри перешкоди охоронців вдалося зняти відео, як охорона Януковича заламує руки журналісту.

Сам співробітник Управління державної охорони, застосувавши силу до журналіста, сказав: «Ему сказалі подождать, а он бежит вроде ему что-то надо, надо било стоять значит надо било стоять. Уедет (президент) и пойдете дальше, зачем вот етот цирк устраивать?»

Прямо на місці інциденту перебував співробітник МВС, який не втручався у перебіг подій.

Журналіст Сергій Андрушко зазначив, що жодним чином не ніс загрози Януковичу, оскільки перебував у 300 метрах від нього.

Сергій звернувся із заявою до Голосіївського райуправління внутрішніх справ.

Цей інцидент прокоментував глава СБУ Валерій Хорошковський на зустрічі з ініціаторами руху «Стоп Цензурі». Він виправдав дії охоронця УДО.

«Даже если у него два бейджа прессы», — відповів Хорошковський на запитання щодо правомірності перешкоджання діяльності журналіста, який акредитований на захід з президентом і має відповідне посвідчення.

«У охранника есть четкое правило, он охраняет охраняемое лицо и он регулируется другим законом», — дійшов висновку Хорошковський.

Експертна оцінка фахівців у галузі медіа-права відрізняється від позиції чиновника.

«Акредитований на захід журналіст має право вільно збирати інформацію під час цього заходу. Заборона цього права можлива лише за умови скасування акредитації. Будь-яке перешкоджання вільному законному збору акредитованим журналістом інформації під час такого заходу є порушенням чинного законодавства», — аналізує ситуацію медіа-юрист компанії «Наталія Субота і партнери» Андрій Нечипоренко.

«Охорона вищих посадових осіб має особливий статус, однак в діях журналіста не вбачається жодних діянь, які могли б у якийсь спосіб загрожувати безпеці першої особи держави, і які б давали підстави охоронцям вдаватися до порушення прав журналіста. У діях охоронців є ознаки складу злочину, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України — перешкоджання законній діяльності журналіста», — зазначив Нечипоренко.

Читайте також:

Чиновник Київміськдержадміністрації Стороженко напав на журналіста телеканалу СТБ Сергія Андрушка. Відео

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-06-2010 13:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Олег

    Да здравствует Донецкая демократия!

  • Anatoliy

    Здравствует Донецкая мафия, поганые менты и зарождающийся фашизм.

  • Nikolay

    Чего ждать далее...?

  • Борис

    Янукович переходит все границы.

    Хуже президента ещё небыло!

  • Хакер

    Ми випадково вискочили демократичний шлях, внаслідок того, що у нас консервативні посткомуністичні сили були слабкіші і дурніші, ніж в Росії. Саме завдяки цій слабкості ми вдало увірвалися буквально в саме коло європейської компанії, і могли там цілком утриматися.

    Сьогодні, на жаль, це все спростилося до межі; сьогодні дуже мало що відокремлює нас від того, що відбувається в Росії, де взагалі немає опозиції.

  • Остап

    Порушення прав людини далі шокують світ. Ці порушення зареєстровані у щорічному звіті ,,Міжнародної Амністії”. Україна, на жаль, також фігурує у цьому звіті і далеко на не останньому місці.Зокрема, є багато випадків застосування тортур українською міліцією. Так, лише від січня до жовтня 2009 року неурядовими правозахисними органами було зафіксовано понад 200 скарг на тортури і інші жорстокості з боку української міліції. Ми хочемо знати, чи порушена кримінальна справа відносно вбивців-міліціонерів м. Києва, які закатували 19-річного студента Ігоря Індила, чи, як завжди ,,зам’яли”. Дотепер не знайшли, хто отруїв Ющенка, хоч це, зрозуміло, рука Москви. І чи буде відбувати покарання Лозинський, депутат від БЮТ, який на своїх поміщицьких угіддях на полюванні вбив невинного селянина. Може, суд і відбудеться, але покарання буде мінімальним, або і не буде, а потім він знову ,,випливе”, як високопоставлена особа, як і Цушко, який прикинувся хворим, потім втік, а тепер вже виконує обов’язки міністра економіки.

  • Дж. Чан

    Не можливо уявити, щоб у якійсь демократичній європейській країні на с/г виставці тілоохоронці президента чи міністра напали на журналіста! Перестаралися! Сором!

  • Олег

    «Порушення прав людини далі шокують світ.» — Нашли защитника. «Мир» посмотрел как там дела вокруг и дальше занимается СВОИМИ делами, потому и живёт лучше нас. А то, что многих наших граждан это НЕ шокирует. Вот это и есть основная проблема. Многих устраивает быть тварью безсловесной, привыкли уже надеяться на царя-батюшку, а не на свои силы. Это и есть основная разница межды востоком и западом.

  • dedmoroz75

    скоро эта банда и их шестерки будут просто ходить по улицам и шмалять из пистолетов просто так по людям которые им не понравились.

  • vidom

    Очень уж припоминает мне он Лукашенко...

    Смотрите «Кресный батька» и сами поймёте.

    www.charter97.org/ru/news/2010/8/15/31349/

  • ніна

    Так, так і не встидно ім таке з журналістом виробляти.Коли вже в Украіні зявляться початки демократіі????

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100