20.04.2024 05:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналісти вимагають звільнення охоронця Януковича, який побив журналіста Андрушка. Документ

Andrusho Sergyiya buit3

На фото: охоронець Януковича збив з ніг журналіста Андрушко

Учасники руху  "Стоп цензурі" вимагають звільнити працівника УДО, який застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка.

Про це йдеться у зверненні руху.

Андрушко висвітлював подію та був на ній акредитований як журналіст, і силовий захід щодо нього було застосовано під час виконання ним своїх професійних обов'язків.

Зазначене дає всі підстави говорити, що у діях охоронців є ознаки складу злочину, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України — перешкоджання законній діяльності журналіста, — наголошується у зверненні.

«З огляду на те, що співробітник Управління державної охорони бачив і розумів, що перед ним стоїть журналіст, ми не вважаємо за можливе з боку УДО обмежитися вибаченням», — зазначається в заяві.

Показово, що запит також підписала депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, яка також є членом Спілки журналістів України.

Рух вимагає оприлюднити прізвище співробітника УДО, що застосував силу до журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка, а також звільнити цього співробітника.

Також у зверненні вимагається порушити щодо нього кримінальну справу за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Журналісти також вимагають провести перевірку законності відмови у порушенні кримінальної справи за всіма попередніми заявами журналістів про перешкоджання їм у виконанні професійній діяльності.

«Черговий прояв незаконних дій проти працівників ЗМІ є наслідком безкарності попередніх випадків, коли чиновники дозволяли собі викидати журналістські мікрофони у смітник, а співробітники правоохоронних органів вчиняти насильство над журналістами», — зазначається у зверненні.

«Стоп цензурі!» закликає ЗМІ України приєднуватися до цієї заяви, републікуючи її в своїх виданнях.

Журналіст «Української правди» Мустафа Найем особисто передав звернення голові Адміністрації президента Сергію Льовочкіну в середу.

Як відомо, 15 червня 2010 року співробітник УДО застосував силу проти журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка, що висвітлював участь президента Віктора Януковича у відкритті ХХІІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2010».

zvern jurn Andrushko1

Регіоналка Олена Бондаренко підтримала журналістів своїм підписом

 

Журналіст  "Українській правди" Сергій Лещенко просить співвітчизників повідомити у його блозі прізвище ім'я по-батькові співробітника УДО, який побив журналіста Андрушка. Воно потрібно для оскарження дій охоронця до органів прокуратури та суду.

 

Читайте також:

Охорона Януковича побила журналіста Сергія Андрушко. Фото. Відео

Чиновник Київміськдержадміністрації Стороженко напав на журналіста телеканалу СТБ Сергія Андрушка. Відео

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-06-2010 16:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100