26.04.2024 18:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Азаровщина. Рішення профільного комітету щодо Податкового кодексу сфальсифіковано!

Podatki2Рішення парламентського комітету з питань податкової та митної політики за проектом Податкового кодексу сфальсифіковане.

Про це заявив голова Комітету Сергій Терьохін на засіданні опозиційного уряду у четвер, 17 червня 2010 року, повідомляє агентство «ЛІГАБізнесІнформ».

«Учора було сфальсифіковано рішення Комітету з питань податкової та митної політики, засідання якого не проводилося. Нібито рішення підписане депутатами, членами коаліції, які працюють в Комітеті», — сказав Терьохін.

Він також відзначив, що в електронному вигляді документ офіційно надійшов до Комітету у середу о 15:30 і становить близько 800 сторінок тексту.

Крім цього, Терьохін підкреслив, що законопроект поставлено на розгляд у першому читанні у четвер всупереч 107 статті закону про регламент, який надає 14 днів суб'єктам законодавчої ініціативи для подачі альтернативних законопроектів.

Він також зазначив, що документ, по суті, не є кодексом, оскільки кодекс створюється для спрощення законодавства, введення єдиного понятійного апарату, він має включати в себе глосарій, спеціальну, загальну і процесуальну частину.

«Те, що нам подано, є якоюсь дивною компіляцією сьогоднішніх законів із плутаниною всередині термінології. Більше того, кодекс, особливо у фіскальній сфері, повинен мати пряму дію. На жаль, на відміну навіть від нинішнього законодавства, кількість відсильних норм на рішення Кабінету міністрів на порядок зросла», — сказав він.

За словами Терьохіна, це є грубим порушенням Конституції і рішення Конституційного Суду, який кілька років тому заборонив приймати закон, що наділяє Кабінет міністрів законотворчої функцією у бюджетній і податковій сферах.

«Я знаю, що є вимога президента Януковича прийняти цей законопроект в цілому як закон 9 липня», — відзначив Терьохін.

Він також повідомив, що цікавився у фінансистів, членів коаліції, які, за його словами, хоча б щось вичитали в цьому документі, як бути з ним далі. Ті відповіли, що є ще півроку для того, щоб вносити зміни до цього закону.

Терьохін зазначив, що у нього, як голови профільного комітету, немає бажання переробляти цей документ і виправляти помилки влади так, як це було з податковим законом №6337.

«Я б радив прийняти сьогодні цей кодекс в першому читанні і в цілому і віддати це людям, щоб вони подивилися, як відрізняється примхи та обіцянки, які лунали правлячою елітою на виборах, від того, що вони фактично хочуть зробити з народом України. Відверто кажучи, у мене немає ніякого бажання виправляти відверті ляпи і неакуратність цього документа, як мені довелося це робити з попереднім документом №6337, який на дві третини було змінено», — підсумував він.

Як повідомлялося, проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом Міністрів до Верховної ради зареєстрований 15 червня 2010 року.

 

Читайте також:

Азаровщина. Уряд Податковим кодексом перетворить підприємців на жебраків

Бродський зробить працівників кріпаками ліцензій роботодавців

Азаровщина. Бродський вигадав індикативні зарплати

Після підвищення акцизів у Азарова вигадали новий податок на бензин

Регіонали хочуть ввести нові грабіжницькі податки: на нерухомість та на дохід від депозитів

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-06-2010 17:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100