29.03.2024 09:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хмельницька міська рада виступила проти Податкового кодекcу Азарова. Звернення

Podatk kodeks130 червня 2010 року на тридцять сьомій сесії Хмельницької міської ради прийнято звернення до центральних органів влади з вимогою негайно відкликати проект Податкового кодексу. Рішення підтримало 40 депутатів.

Звернення депутатів Хмельницької міської ради прийнято повністю у редакції ВО «Свобода», яку озвучив голова Хмельницької обласної організації ВО «Свобода», депутат міськради Ігор Сабій.
Наводимо текст звернення повністю:

«Депутати міської ради стурбовані прийняттям в першому читанні Податкового кодексу.

Розбудова сильної Української Національної держави можлива тільки за умов створення потужної соціальної опори в особі середнього класу. Значну його частину становить середнє та дрібне підприємництво. Місто Хмельницький яскравий приклад, коли бюджет напряму залежить від середнього класу. Місцеві ринки дають до бюджету основні надходження. Кількість зареєстрованих приватних підприємців становить понад 30 тисяч осіб. Малих підприємств у місті існує близько 3 тисяч, на них працює майже 20 тисяч працівників. Величезна кількість людей працює на ринках міста. Завдяки непрямим податкам середні та дрібні підприємці на ринках міста забезпечують потужні внутрішні інвестиції, будуються соціально-культурні заклади, розвивається будівництво. Значну частину міста становлять вчителі, науковці, викладачі, лікарі, студентство.

Національна влада зобов’язана забезпечувати поступ у розвитку середнього та дрібного підприємництва, як своєї основної опори, створювати умови для його становлення, мінімізувати вплив державного апарату на розвиток підприємництва. В умовах кризи влада повинна йти на зустріч і забезпечити податкові канікули, аби дати підприємництву можливість вистояти.

Натомість центральна влада оголосила середньому та дрібному підприємництву справжню війну. Спочатку були тотальні перевірки, встановлення нереальних сум штрафів, тепер на підприємців очікує новий удар у вигляді Податкового кодексу.

Обіцяні податкові канікули перетворено на звичайний фарс. Новий Податковий кодекс фактично знищить спрощену систему оподаткування та нівелює єдиний податок. Розширення повноважень податкової інспекції прямо порушуватимуть конституційні права громадян України. Обшуки приміщень, безапеляційність рішень, ухвалених податковою, примусове стягнення, арешти – це пряме нищення підприємництва. В Податковому кодексі закладено системне ігнорування принципу рівноправності платників та органів податкової інспекції. Відповідальність за порушення з боку платника податків збільшено в 4 рази. Замість обіцяного зменшення податкового тиску зафіксовано збільшення ставок та розширення бази оподаткування по 11 з 19 загальнодержавних податків. Так зване «покращення» адміністрування відбуватиметься в основному, за рахунок скорочення 10 безглуздих та непрацюючих місцевих податків і зборів (збір з власників собак, збір за використання символіки, за участь на бігах тощо), питома вага яких, в загальному обсязі місцевих податків і зборів не більше 1%.

Відповідно до Податкового кодексу основна частина надходжень до бюджетів різних рівнів буде формуватися за рахунок оподаткування заробітної плати та трудового доходу населення. Пропонована Податковим кодексом часткова відміна спрощеної системи оподаткування змусить роботодавців зменшувати легальну зайнятість, що призведе до подальшого зростання рівня безробіття.

Підприємництво вже реагує на тотальний наступ влади. Мітинг, який відбувся в м.Хмельницькому 25 червня, коли на Майдан вийшло понад півтори тисячі підприємців засвідчив, середній і дрібний бізнес буде чинити опір. Підприємці вже зараз погрожують широкомасштабними акціями протесту та страйками.

Хмельницька міська рада в підтримку дрібного та середнього бізнесу, пропонує:
— відкликати проект Податкового кодексу України;
— погодити Податковий кодекс України з незалежними громадськими організаціями малого і середнього бізнесу, шляхом проведення широкого громадського обговорення його положень».

Звернення надіслано Президенту України В.Януковичу та Прем'єр-міністру України М.Азарову.

Читайте також:

Азаровщина. Уряд Податковим кодексом перетворить підприємців на жебраків

Бродський зробить працівників кріпаками ліцензій роботодавців

Азаровщина. Бродський вигадав індикативні зарплати

Після підвищення акцизів у Азарова вигадали новий податок на бензин

Бютівець Томенко піариться на драконівському Податковому кодексі Азарова

Янукович визнав недосконалість драконівського Податкового кодексу Азарова

Регіонали хочуть ввести нові грабіжницькі податки: на нерухомість та на дохід від депозитів

Підприємці влаштують Азарову новий Майдан за драконівський Податковий кодекс

Великий іноземний та український бізнес виступили проти Податкового кодексу Азарова

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-07-2010 11:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100