20.04.2024 16:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Великий іноземний та український бізнес виступили проти Податкового кодексу Азарова

Podatkova2Представники іноземного та українського бізнесу виступають проти прийняття Податкового кодексу та за принципову зміну закладеної в ньому концепції.

Представники бізнесу та експерти з податкових та економічних питань оприлюднили лист-звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України з вимогою відкласти розгляд кодексу у другому читанні з метою його грунтовної переробки. Про це йшлося в готелі «Хаят Рідженсі» на круглому столі «Очікувані ризики від ухвалення нового Податкового кодексу», який був організований представниками українського великого бізнесу, професійними експертами та експертами Інституту системного аналізу громадянського суспільства.

У круглому столі взяли участь представники відомих великих компаній, в тому числі з іноземними інвестиціями.

Учасники круглого столу зійшлися на тому, що ухвалення пропонованого Податкового кодексу є серйозною загрозою для країни, і українська бізнес-спільнота має виступити як організована суспільна сила та переконати Уряд відкликати законопроект, а Верховну Раду – зняти його з розгляду, або принаймні загальмувати процес його прийняття.

У рамках початку скоординованих дій бізнес-спільноти щодо запобігання ухваленню кодексу було презентовано новий сайт www.kodeksu.net, створений спільно КМ Партнери та Інститутом системного аналізу громадянського суспільства.

Як повідомив старший партнер юридичної компанії KM Партнери Олександр Мінін, бізнес та експерти були усунені від процесу прийняття проекту Податкового кодексу, а часові рамки його обговорення виявилися вкрай звуженими. «Для ознайомлення з проектом Кодексу фактично не мали часу навіть народні депутати», — пояснив Олександр Мінін.

«Проект Податкового кодексу поданий бізнес-середовищу як складова економічних реформ. Проте більшість положень кодексу суперечить нормам Конституції та порушують конституційні права громадян. У такій редакції кодекс підвищує податковий тиск, необгрунтовано збільшує повноваження контролюючих органів без надання дієвого механізму захисту від таких повноважень, а тому сьогодні бізнес говорить тверде «ні!» проекту кодексу й буде об’єднуватися проти його прийняття», — запевнив партнер компанії KM Партнери Олександр Шемяткін.

За словами Андрія Супруна, сьогодні незаполітизоване бізнес-середовище та професійні консультанти категорично виступають проти прийняття Податкового кодексу. «Бізнес є донором української економіки, і прийняття кодексу призведе до відтоку інвестицій з України», — додав пан Супрун.

На заході, серед інших, були присутні представники компаній AES Україна, Каргілл, Проктер енд Гембл Україна, Лакталіс-Україна, IDS Group, Данон, Практикер Україна, Magisters, Ернст енд Янг Україна, тощо.

Читайте також:

Азаровщина. Уряд Податковим кодексом перетворить підприємців на жебраків

Бродський зробить працівників кріпаками ліцензій роботодавців

Азаровщина. Бродський вигадав індикативні зарплати

Після підвищення акцизів у Азарова вигадали новий податок на бензин

Бютівець Томенко піариться на драконівському Податковому кодексі Азарова

Янукович визнав недосконалість драконівського Податкового кодексу Азарова

Регіонали хочуть ввести нові грабіжницькі податки: на нерухомість та на дохід від депозитів

Підприємці влаштують Азарову новий Майдан за драконівський Податковий кодекс

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-07-2010 10:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100