25.04.2024 18:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокремлівський Янукович забив на НАТО, щоб втягнути Україну в ОДКБ?

Yanuk&Medvedev&&prapor1

На фото Янукович приймає Медведєва з символично перевернутим прапором України. Липень 2010 року.

Президент Віктор Янукович підписав закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики.

Про це в 15 липня 2010 року повідомила прес-служба президента.

Цим законом передбачено позаблоковий статус держави, що робить неможливим вступ України до НАТО.

Серед головних засад у документі значиться забезпечення повноправної участі України в загальноєвропейській та регіональних системах колективної безпеки, набуття членства у Європейському Союзі при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Російською Федерацією, іншими країнами СНД, а також з іншими державами світу.

Крім того, у законопроекті прописано «мовне питання»: «Забезпечення розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на всій території України, гарантування вільного розвитку, використання і захисту російської, інших мов національних меншин України».

1 липня цього року Верховна Рада ухвалила цей закон за ініціативи президента.

Україну втягують в Організацію договору про колективну безпеку, контрольовану Росією, повідомив депутат Іван Стойко.

Про це він заявив сайту «За Україну!», коментуючи слова депутата-регіонала, екс-міністра оборони Олександра Кузьмука щодо необхідності приєднання України до системи протиповітряної оборони ОДКБ.

«Зараз стало зрозумілим, що відмова від НАТО і оголошення України в новому законі про засади внутрішньої і зовнішньої політики позаблоковою державою були тільки першими кроками по втягуванню України в контрольовану Москвою Організацію договору про колективну безпеку (ОДКБ)», — заявив Стойко.

Він наголосив, що вступ України в ОДКБ — це втягування нашої держави в військову структуру, на території країн-учасниць якої є безліч конфліктних точок.

«ОДКБ — це тільки засіб відновлення впливу Кремля на пострадянському просторі, для якої головне — це присутність російських військ в зоні інтересів Москви», — переконаний Стойко.

«Я сумніваюся, що інші країни мають якийсь вплив на прийняття рішень в ОДКБ, де слово мають лише московські генерали. Те саме чекатиме й на Україну, якщо Янукович втягне нас в цю структуру», — стверджує він.

Стойко, який є членом Політради партії «За Україну!», очолює підкомітет із питань інформаційної безпеки комітету з питань нацбезпеки і оборони Верховної Ради.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-07-2010 19:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100