29.03.2024 12:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Авторитарний режим Януковича заборонить військовослужбовцям та ув'язненим голосувати на виборах?

vibori-yanuk1Новий закон про місцеві вибори забороняє військовослужбовцям термінової служби й ув'язненим брати участь у місцевих виборах.

Про це заявила член Венеціанської комісії від України Марина Ставнійчук в ефірі 5 каналу, повідомляють Українські новини.

«Закон про (місцеві) вибори визначає, хто не вважається членом територіальної громади, і, наприклад, до цієї категорії належать військовослужбовці або ж особа, що перебуває у місцях позбавлення волі», — сказала Ставнійчук.

На її думку, такі положення закону прямо суперечать Конституції.

Вона закликала президента Віктора Януковича застосувати право вето до прийнятого Верховною Радою закону про проведення місцевих виборів.

«Я б узяла на себе відповідальність звернутися до президента з проханням не підписувати прийнятий закон про місцеві вибори. Є низка положень у цьому законі, що мають ознаки неконституційності», — сказала Ставнійчук.

Вона підкреслила, що існує низка положень цього закону, що безпосередньо утискають як права громадян на вільні вибори, так і тих, хто збирається балотуватися на виборах.

Ставнійчук зазначила, що в Януковича достатньо аргументів для того щоб ветувати цей закон. Вона вважає, що якщо президент ухвалить таке рішення, те це тільки зміцнить його авторитет.

Текст зазначеного закону поки не оприлюднено, він спрямований на підпис президентові.

У тексті законопроекту до другого читання передбачалося, що військовослужбовці термінової служби, громадяни України, що проживають за кордоном, особи, визнані судом недієздатними, а також громадяни, що перебувають у місцях позбавлення волі, не відносяться до жодної територіальної громади і не мають право голосу на місцевих виборах.

 

Читайте також:

Анонс мітингу щодо антиконституційного закону про місцеві вибори

Регіонали у своєму законопроекті про місцеві вибори порушили дві статті Конституції України

Кінець місцевого самоврядування, або Хто захистить позапартійних?

Під Радою зібрався мітинг проти нового партократичного закону про вибори

Завдяки Литвину Верховна Рада ухвалила партократичний закон про місцеві вибори

Партія Ющенка називає закон про місцеві вибори — «законом про вибори представників Партії регіонів»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-07-2010 12:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100