20.04.2024 16:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Єфремов розповів, чому регіонали й далі будуть порушувати Конституцію України

Efremov Oleksandr1Парламент не розглянув питання про дострокове припинення повноважень депутатів-сумісників через можливу необхідність у їхніх голосах на позачерговій сесії Верховної Ради.

Про це в інтерв'ю «Власти денег» заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляють Українські новини.

«Одні депутати будуть виведені, а інші ще не встигнуть увійти. Якщо раптом нам буде потрібно в літній період несподівано зібрати позачергове засідання парламенту, у нас не буде п'яти або семи голосів. Все, тільки часовий чинник і ніякої політичної основи тут немає», — сказав Єфремов.

Він пояснив, що Партія регіонів не ініціювала припинення повноважень депутатів-сумісників через побоювання, що Центрвиборчком міг не встигнути зареєструвати нових парламентарів для того, щоб вони приступили до обов'язків до кінця 6-ї сесії.

Як відомо, депутатський мандат з роботою у виконавчій владі суміщають міністр охорони навколишнього природного середовища Микола Злочевський, заступник глави адміністрації президента Геннадій Васильєв, голова Служби зовнішньої розвідки Григорій Ілляшов, голова «Укравтодору» Володимир Демішкан, губернатор Львівщини Василь Горбаль, губернатор Вінницької області Микола Джига, керівник державної компанії «Укрспецекспорт» Дмитро Саламатін.

Конституція містить пряму норму, згідно з якою заборонено суміщати депутатство з будь-якою іншою діяльністю.

Основний закон дає 20 днів на те, щоб депутат, призначений у виконавчу владу, склав свої повноваження.

 

Читайте також:

Команда Януковича: прямі порушення закону

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-07-2010 12:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100