18.04.2024 04:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міліція в Ізмаїлі незаконно зірвала вибори міського голови

ment oboroten4Прийняті міліцією під охорону виборчі бюлетені з виборів міського глави Ізмаїла не будуть видані виборцям.

Про це заявив перший заступник начальника Одеського обласного УВС Анатолій Бахчиванжі, повідомляє УНІАН.

Як відомо, вибори мали відбутися 1 серпня.

За словами Бахчиванжі, «міліція була і залишається поза політикою і виконує на виборах дві функції — охорона бюлетенів для голосування і охорона громадського порядку».

«Бюлетені ми прийняли під охорону і видамо їх тільки за рішенням суду. Не буде рішення суду — бюлетені не видамо», — підкреслив він.

Глава Одеської облорганізації Комітету виборців Анатолій Бойко заявив, що «станом на 31 липня дострокові вибори мера Ізмаїла, призначені постановою Верховної Ради, внаслідок тиску місцевої влади і так зірвані».

За його словами, «рішення про їх скасування ухвалила увечері 30 липня Ізмаїльська міська територіальна виборча комісія».

У неділю тим виборцям, яким в липні рознесли запрошення взяти участь у виборах, на більш ніж двох десятках виборчих дільницях Ізмаїла повідомлять, що вибори скасовані за рішенням тервиборчкому, зазначив Бойко.

«Отже, заяву міліцейського генерала, по суті, можна розцінювати хіба що як публічний наказ своїм підлеглим, залученим до охорони дільниць: бюлетені охороняти і нікому не видавати», — сказав він.

Бойко уточнив, що «31 липня, Апеляційний суд Одеської області розглядає клопотання в.о. глави Ізмаїльскої міськради Ірини Рудниченко про арешт віддрукованих виборчих бюлетенів».

«Іншими словами, продовжується судова тяганина, затіяна одеською владою з метою скасування дострокових виборів», — заявив глава обласного КВУ.

Він додав, що це відбувається «всупереч рішенню Конституційного Суду, прийнятому у зв`язку з аналогічною виборчою ситуацією в Тернопільській області, в якому міститься вичерпне роз`яснення: призначені парламентом дострокові вибори не підлягають скасуванню або перенесенню».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-08-2010 11:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100