24.04.2024 21:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Диктатор Янукович годуватиме українців дорогим та неякісним хлібом?

yanuk1Велика кількість опадів на початку літа призвела до того, що лише третина української пшениці нового врожаю згідно з чинним стандартом зможе вважатися продовольчою.

Розуміючи, що це призведе до значних збитків аграріїв, уряд пропонує знизити стандарт, пише газета «Комерсант-Україна».

За словами віце-прем'єра Віктора Слаути, координаційна рада з питань агрополітики при Кабінеті міністрів доручила Держспоживстандарту внести на 2010/2011 маркетинговий рік зміни до діючого стандарту ГОСТ 3768:2010, який регламентує вимоги до якісних показників пшениці.

За інформацією джерела видання в Мінагрополітики, ідеться про збільшення граничної норми вмісту в пшениці пророслих зерен.

«Це необхідно для того, щоб віднести до класу продовольчої пшениці якомога більший обсяг врожаю. Зараз в найбільш постраждалих від великої кількості опадів регіонах працюють комісії, які повинні надати дані, необхідні для внесення змін до стандарту», — пояснив співрозмовник видання.

Як відомо, згідно із чинним стандартом, в партії пшениці групи А (використовується в борошномельної галузі та хлібопеченні) дозволяється зміст не більше 2% пророслих зерен для I класу і 3% — для II і III класів; групи Б (використовується для продовольчих і непродовольчих цілей) — 4%.

При наявності пророслих зерен вище цих норм пшеницю відносять до VI класу і використовують для відгодівлі худоби і непродовольчих потреб.

Одночасно міністр аграрної політики Микола Присяжнюк заявив не виключає можливості підвищення цін на хліб із зерна нового врожаю.

Про це чиновник повідомив на пресс-конференції в Житомирі, 27 липня 2010 року, передає «УНІАН».
За словами Присяжнюка, питання ціни на хліб у країні залишається складним.

«З одного боку, ми задоволені, що ціна на зерно зростає, з іншого боку — розуміємо, що є виробники зерна і є переробна галузь — виробники хліба, які не зможуть утримати цінову політику, оскільки ціна на зерно зросла», — сказав він.

Очільник МінАП зазначив, що міністерство відповідає в основному за обсяги виробництва, якість обробки землі, сівозміну й родючість землі, а за цінову політику — Мінекономіки.

За словами міністра, він намагався переконати членів уряду в тому, що вирощений хліб необхідно продати якомога дорожче, щоб мати обігові кошти й бути конкурентоздатними.

На думку Присяжнюка, Мінекономіки й Міністерство соціального захисту повинні продумати механізми захисту незаможних.

Нагадаємо читачам, що президент України Віктор Янукович у своїй передвиборчій програмі «Україна для людей» пообіцяв лохторату, що «стійке економічне зростання сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення, зростанню заробітної плати, забезпеченню цінової та валютно-курсової стабільності». Також диктатор Янукович у своїй виборчій програмі прямо гарантував збереження нинішніх цін на хліб: «Забезпечу формування на законодавчому рівні та гарантування цінової стабільності і доступності для кожної людини: державного „антикризового“ продовольчого кошика – переліку продуктів харчування, захищених державою від цінових коливань (хліб, овочі, олія, молочні продукти, цукор, круп’яні вироби»).

Янукович як і Тимошенко набрехав про контрактну армію . Також замість обіцяних Януковичем податкових канікул на 5 років платники єдиного податку доплатять майже 1000 гривень пенсійному фонду.

Вадим Гладчук, sprotiv.org

 

Читайте також:

Брехня Януковича: замість канікул платники єдиного податку доплатять майже 1000 гривень

Янукович як і Тимошенко набрехав про контрактну армію

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-08-2010 12:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • http://sprotiv.org/2010/08/01/diktator-yanukovich-goduvatime-ukra%D1%97nciv-dorogim-ta-neyakisnim-xlibom/ LEONID

    Як працювали,який врожай зібрали,те і будете їсти.А якщо рахувати що Янукович за усіх буде пахати,то це дарма.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100