29.03.2024 17:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Брат народного депутата України причетний до терактів у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року?

But Yurii1

На фото нардеп Юрій Бут

Віктора Бута, котрий є рідним братом депутата Верховної Ради України Юрія Бута, звинувачено в посібнинцтві терористам, котрі зруйнували будинки-близнюки у Нью-Йорку.

Національний телеканал Таїланду в новинному випуску в середу, 25 серпня 2010 року, о 13.00 за Києвом продемонстрував сюжет, присвячений російському підприємцю Віктору Буту, в якому з посиланням на американські спецслужби стверджується, що Бут нібито причетний до подій 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.

«Віктор Бут, секретний агент КДБ і спецназівець, який служив перекладачем у радянських ВПС, після розпаду Радянського Союзу зайнявся темним бізнесом. Він продавав зброю в гігантських кількостях в Африці, Південній Америці та на Близькому Сході. Його ніколи не цікавило, за що воюють в тій чи іншій країні, він продавав озброєння обом сторонам будь-якого військового конфлікту і турбувався тільки про збільшення свого прибутку. Бут озброював терористів по всьому світу. Американські спецслужби мають у своєму розпорядженні докази його причетності до терактів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку», — йдеться в чотирихвилинному сюжеті, показаному Сьомим національним телеканалом Таїланду.

Сюжет був зібраний з відеорепортажів про арешт росіянина, репортажів з будівлі кримінального суду Таїланду і уривків з голлівудського фільму «Збройовий барон». На питання про походження сюжету співробітник редакції телеканалу відповів по телефону, що сюжет власного виробництва редакції.

Бут був заарештований в Таїланді за запитом США про екстрадицію на початку березня 2008 року. Арешт, в якому брали участь таїландські поліцейські і співробітники американських спецслужб, був проведений в готелі в Бангкоку через три години після прибуття росіянина в країну.

У США Бута вважають найбільшим нелегальним торговцем озброєннями у світі. Бут заперечує всі звинувачення і заявляє, що ніколи не торгував зброєю, і що його авіатранспортний бізнес, який існував у 1993—2001 роках, був абсолютно легальним.

У серпні 2009 року таїландський суд першої інстанції відмовив США в його екстрадиції на підставі політичного характеру звинувачень і недостатність доказів. Більше двох з половиною років росіянин знаходиться в таїландських в'язницях в очікуванні вердикту спочатку кримінального суду, а потім, після подачі американською стороною апеляції, постанови апеляційного суду.

Ця постанова, винесена 24 травня, була офіційно оголошена в п'ятницю 20 серпня. Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і постановив екстрадувати росіянина в США. Однак 25 серпня прем'єр-міністр Таїланду заявив, що не видасть Сполученим Штатам російського підприємця, поки не будуть владнані усі формальності.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-08-2010 10:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100