19.04.2024 11:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Коаліція Януковича позбавила киян права керувати своїм містом

pahanat1Сьогодні коаліція, грубо порушивши Конституцію і закони України, проголосувала законопроект Писаренка-Пилипенка N7069-2, після чого вибори у Києві вже не матимуть жодного сенсу.

І не лише тому, що районні Ради столиці будуть ліквідовані, про що «клопотала» Київська міська Рада.

Що більш важливо – відтепер обраний громадою столиці міський голова не матиме повноважень керівника виконавчої влади міста. Він головуватиме на засіданнях Ради і вестиме прийом громадян.

Голову ж виконавчої влади столиці, з реальними повноваженнями і реальними ресурсами, відтепер Києву...призначатиме Президент.

Буде цей смотрящій вихідцем із Донецька, чи Єнакієво – не має принципового значення. Це буде призначена Президентом і лояльна до Президента, а не обрана київською громадою і відповідальна перед нею людина.

Законопроект 7069-2 на момент голосування не мав висновків ні Головного юридичного, ні Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради. Але це не зупинило профільний Комітет, всупереч Закону про Регламент ВР, внести його на розгляд парламенту.

Попри висловлені депутатами, під стенограму, зауваження до законопроекту і вимоги не голосувати за нього в цілому, Литвин свідомо пішов на порушення Закону і поставив його на голосування – не лише за основу, а одразу в цілому як закон.

Ні Литвин, ні коаліція не взяли до уваги вісім (!) сторінок принципових зауважень до законопроекту Матвієнка N7069, аналогічного змісту, висловлених Головним науково-експертним управлінням. Там чітко вказано, які саме статті Конституції і які конкретно закони України порушено.

Що далі? Прийнятий парламентом закон може заветувати Президент. Теоретично. Нібито захищаючи права киян. Але чи здатен Янукович на такий крок? Бо навіщо тоді затівалося усе це ґвалтування?!

Навряд чи кияни десятками тисяч вийдуть на вулиці відстоювати свої права. Зневіра, розчарування, розпач, пасивність...

Але все це ненадовго, рано чи пізно закінчиться.

Киянам буде повернуто їхнє право самим обирати владу у столиці.

Допущені Литвином порушення Закону дають більш ніж достатньо підстав для скасування сьогоднішнього рішення Верховної Ради.

 

Анатолій Гриценко, Українська правда

 

Читайте также:

Подельники диктатора Януковича признали, что без выборов захватили власть в Киеве

Черновецький та регіонали хочуть незаконно ліквідувати у Києві райради та скасувати вибори?

Райради у Києві регіонали ліквідують з повною фальсифікацією. Фотокопія проекту рішення

Партія Народний порядок оскаржила до суду ліквідацію районних рад у місті Києві

Киев без райсоветов: первый шаг сделан

Против ликвидации районных советов — эксперты и политики

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-09-2010 22:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100