19.04.2024 06:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Анонс мітингу на Банковій проти ліквідації районних рад у місті Києві

antidiktatura19 вересня 2010 року о 14.00 активісти та прихильники Партії Народний порядок, ВО «Молодь – надія України», ГК «Громадський спротив України», ГК «Форум порятунку Києва» проведуть мітинг біля адміністрації Президента України (вул. Банкова,11) з вимогою до Віктора Януковича ветувати зміни до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ», які дозволяють Київській міській раді ліквідувати районні ради у місті Києві та скасувати місцеві вибори у столиці.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом політичної партії «Партія Народний порядок» до Київської міської ради щодо визнання нечинним рішення про звернення до Верховної Ради України та встановлення відсутності компетенції (повноважень) щодо ліквідації районних рад у місті Києві.

Рішення Київської міської ради від 25 серпня 2010 року «Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» є нечинним, оскільки регламентом встановлена норма про особисте голосування депутатів, а свідки стверджують, що під час голосування за це рішення в залі було менш ніж 50 депутатів з 120, тобто, за рішення особисто не проголосували більшість депутатів.

Ліквідація районних у місті Києві рад виключила б райони з системи місцевого самоврядування у місті Києві. Крім того, статтею 7 Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» визначено, що система місцевого самоврядування у місті Києві включає районні ради та закріплює певний обсяг існуючих прав і свобод громадян, зокрема, конституційне право обирати та бути обраними депутатами районних у місті Києві рад. Внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ», які б уможливили ліквідацію районних у місті Києві рад, звузить цей обсяг існуючих прав і свобод людини і громадянина всупереч статті 22 Конституції України.

Під час мітингу активісти громадських організацій поширюватимуть листівки та інші інформаційні друковані матеріали щодо неконституційності ліквідації районних рад у місті Києві.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-09-2010 22:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100