25.04.2024 14:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Моніторинговий комітет ПАРЄ занепокоєний утисками демократичних свобод в Україні

PARE1Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив продемонстровану новим урядом України політичну волю реалізувати «амбітний та широкомасштабний пакет реформ», однак застеріг від того, щоб ці реформи було реалізовано поспіхом, повідомляє «Телекритика».

В проекті резолюції, яку було одностайно схвалено вчора під час засідання в Парижі, Комітет зазначив, що реформи потребують «широкого політичного консенсусу та громадської підтримки», яка в свою чергу можлива лише при неухильному дотриманні парламентських процедур та демократичних принципів.

Комітет заявляє, що для того, щоб реформи були успішними, уряд та опозиція повинні передовсім спільно запровадити конституційні зміни. «Тривала політична стабільність» в Україні вимагає чіткого розмежування інститутів влади, так само як і відповідної системи взаємного контролю та балансу між виконавчою, законодавчою та судовою гілками влади.

Парламентарії висловили також своє серйозне занепокоєння з приводу тверджень про те, що такі демократичні свободи, як свобода мирних зборів, вираження поглядів та ЗМІ зазнають утисків в останні місяці. «Жоден відступ в питанні захисту цих прав не буде визнаний прийнятним Асамблеєю», — заявили доповідачі.

Доповідачі Ренате Вольвенд (Ліхтенштейн) та Майліс Репс (Естонія) мають намір відвідати найближчим часом Україну з тим, щоб обговорити результати своїх спостережень та свої висновки з представниками органів влади та іншими відповідними структурами, по можливості до початку обговорення доповіді на майбутній пленарній сесії ПАРЄ, яка відбудеться 4-8 жовтня 2010 року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-09-2010 19:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100