27.04.2024 11:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Поляки та Польща ще потрібні Україні та українцям. Жменька галасливих покидьків ні на що суттєво не впливає

Читаю пости та коментарі своїх фейсбукових українських френдів і спостерігаю, що навіть розумні люди накручують антипольську істерику і точать теревені.
Наприклад, що не будуть купляти польських виробів.
Мені вже не хочеться кругами торочити того самого, але мабуть ще раз, два напишу.
Серед польського суспільства ніколи не було (впрововж останніх тридцяти років) підтримки для фермерів. Вони самі для себе становили підтримку, бо їх було багато. Без них важко було сформувати уряд, тому вони завжди були запорукою мракобісся в Польщі та її цивілізаційної відсталості. Тому прогресивні поляки ніколи їх не любили.
Польські фермери, якщо їх послухати, мають слушність, я їх навіть деякий час підтримував (не загалом і не в виборах, але в сутичках з українцями), але годі вже. Мене дістали. А чого?
Їхні методи бандитські. Вони като-націоналшовіністи, а ще й неосвічені та тупі. Я їх не можу стерпіти.
Через їхні блокади страждають найменше українці з України, а найдужче поляки та українці з Польщі. Я минулого тижня мусив їхати об'їздом, а сьогодні довелося змінити плани і не знаю, що буде завтра, а маю їхати до Варшави.
Я найсерйозніше як умію закликаю українців оцінювати цю ситуацію об'єктивно. Тих фермерів — мабуть 2% суспільства. Це залізобетонні виборці ПіС та Конфедерації і трішки ПСЛ (який у коаліції).
Вони завжди були українофобами, це стиржень польських українофобів.
У польському суспільстві не відбулася ЖОДНА зміна стосовно українців. Ті, хто вас підтримував — підтримують далі. А ті, хто завжди був проти і плів нісенітницю про бандерівців (власне вони, ті селюхи) — тепер просто показують своє справжнє обличчя.
Я безліч разів писав, щоб деякі з вас опам'яталися і не робили зі жменьки галасливих дебоштрів «поляків» та «Польщі», бо ви шкодите перш за все собі. То Україна потребує Польщі. Україна Польщі непотрібна, а українці, які нам тут потрібні, живуть тут добровільно, це не подарунок України чи Зеленського і вони не виїдуть ображені через фермерів, бо вони чудово осмислюють, що це привід для істерики для вас — жителів України, не для них.
Ображаючи «поляків», тобто нас як загал, ви ображаєте людей, які проти цієї галасливої голоти, а зазвичай проукраїнські. Я надаю безкоштовну допомогу українцям, витрачаю щомісяця якісь гроші, промую українську культуру. Я МУШУ мати на це мотивацію. Якщо ви будете мене ображати як поляка (а насправді якщо я буду це читати не тільки з боку телепнів, а ще й людей, яких уважаю мудрими), то я теж на вас ображусь. Бо ті, хто пишуть дурниці про поляків та Польщу, ображають і мене, а я не заслужив.
Я повторю і собі запам'ятайте. Ті, які досі були проукраїнські у нас — такими залишилися. Не ображайте нас. Без колективної відповідальності, будь ласка. Порахуйте тих поляків, які вам допомагали після 24.02.2022 (і нині) і порівняйте це число з кількістю смердів.
Не будете вже купляти польських виробів? Чудово. У польському виробництві з 40%-50% працівників — це ваші люди. Вони напевно будуть у захваті, що попит на результат їхньої праці впаде. А проукраїнські поляки вам за таку тупість дадуть гідну відплату. Просто матимуть вас у дупі.
Війна ще не закінчилась. Поляки та Польща ще потрібні Україні та українцям. Жменька галасливих покидьків ні на що суттєво не впливає. Ви ще потребуватимете нашої території, наших доріг, летовищ, залізниць. У нас прихисток мають сотні тисяч ваших людей.
Після війни ви теж нас потребуватимете. Для відбувови, розбудови. Найбільшу підтримку отримаєте не від португальців чи ірландців. А від нас.
Ми — союзники стратегічного значення. Жодні брати, сестри, друзі. Сусіди і союзники проти Росії. Ті като-холопи, націоналшовіністи без освіти завжи смердітимуть і з ними завжди будуть проблеми.
Я стомлений. Не тільки цією шушваллю. Але вами та вашими істериками — теж. Дехто з вас не може збагнути елементарного. Інколи насправді маю досить. Тих ваших плаксивих узагальнень.

ДІЙТЕ ЯК ЗНАЄТЕ. Але думайте!

Przemysław Lis Markiewicz

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0W1oiiTcNdevH9JWdEuX7w255JAL1Hn4rSY16hRPuSL95KcHebePGnXUkyJ3tCiTnl&id=100055830457105

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-03-2024 21:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100