19.04.2024 04:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Януковича у Нью-Йорку зустрічають пікети української діаспори

piket proti Yanuk1Представники української діаспори в США проводять 22 вересня 2010 року в Нью-Йорку акцію протесту проти політики президента Віктора Януковича.

Акція пройде під гаслом: «Янукович! Україна не продається», повідомляє УНІАН.

Діаспора планує провести акцію під час візиту Януковича до США, де він, зокрема, буде виступати з промовою на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

Учасники акції сподіваються привернути увагу світової громадськості до тривожних ознак втрати Україною незалежності.

Українці Америки планують висловити Януковичу «обурення його політикою і свою підтримку незалежної і самостійної України, де громадяни мають право вільно висловлювати власну думку, знають і поважають свою культуру та історію».

Українська діаспора прагне продемонструвати світу, що «політика Януковича на посаді президента ставить під загрозу національну ідентичність і суверенітет України як держави».

«Протягом останніх місяців світ став свідком неконституційних дій президента Януковича: заперечення Голодомору як акту геноциду, цензури преси, переслідування незалежних медіа, узурпація президентом судової влади в країні, антиконституційне продовження термінів базування в Україні Чорноморського флоту РФ», — йдеться в повідомленні.

«Очевидно, що президент Янукович не хоче бачити під час свого приїзду демонстрації українців під представництвом. Уникнути цього хоче не лише президент Янукович, але й посольство України в Америці», — сказав в інтерв'ю українській службі «Бі-Бі-Сі» колишній голова Українського конгресового комітету Америки Аскольд Лозинський.

За його словами, у цій справі до нього минулого тижня «дзвонив навіть сам посол України, розпитуючи, як можна скасувати цю маніфестацію».

«Я сказав наступне: щоб скасувати цю маніфестацію, треба щоб, принаймні, президент зробив якийсь жест, позитивний жест зі свого боку, щоб показати, що він до певної міри змінює курс своєї політики», — сказав екс-голова Українського конгресового комітету Америки.

«Мене тоді посол Олександр Моцик запитав: „Який жест?“. Я сказав, що це має бути конкретний жест. Одним з таких може бути зняття з посади нинішнього міністра освіти Дмитра Табачника. Другим може бути зняття з посади голови Українського інституту національної пам'яті комуніста Солдатенка», — зазначив він.

«Третій жест: щоб президент заявив, що його заява у Страсбурзі у квітні фактично була непроаналізована, що він згодом це питання проаналізував, і що він переконаний, що Голодомор був геноцидом українського народу», — додав Лозинський.

Як відомо, 30 серпня 2010 року під час візиту Януковича до Німеччини у Берліні відбулася акція протесту проти згортання демократії в Україні.

Серед її учасників і організаторів були українські письменники Ірена Карпа і Сергій Жадан, які разом з активістами роздавали перехожим листівки проти утисків свободи слова в Україні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-09-2010 11:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100