18.04.2024 10:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прохання до СБУ: не лякайте конс’єржку...

SBU-KGB1Навіть на фоні постійної інформації про «активні» дії вітчизняної Служби безпеки з проведенням «профілактичних бесід», моя налякана конс"єржка стала для мене несподіванкою. Вона тишком переповідала, як до неї підходили працівники СБУ та розпитували про мешканців моєї квартири. Основні питання: як живуть, коли приходять, хто приходить до квартири, тощо...

Відверто кажучи, від таких дій людей, що мали б опікувати національною безпекою моєї країни стає смішно. Адже всі ці питання можна поставити прямо мені. Готова відповідати. Телефон – цілком доступний. Та й Google в сучасному світі спроможний дати більше інформації, аніж конс"єржка.

Мені шкода, що вітчизняні «джеймсибонди» витрачають час на подібний «збір інформації» про громадських активістів, журналістів, істориків, витрачають час на специфічні «бесіди» з ректорами, грантерами Фонду «Відродження» і т.д.

Мені шкода, що «грандіозні завдання» з відновлення авторитету української спецслужби, перетворення її в «КГБ-new», чи хоча б в ФСБ, виглядають так жалюгідно... І той, хто задає такий курс саме в такий спосіб ну ніяк не подібний до Володимира Путіна, хоч, вочевидь, і дуже хоче повторити його кар"єрний злет.

Нині час ставити питання про те, хто ж реально завдає шкоди національній безпеці: активісти, журналісти чи історики, які просто роблять свою роботу, або ж люди, які віддають наказ про затримання керівника німецького Фонду напередодні візиту президента до Німеччини, про «бесіди» з грантерами «Відродження» перед візитом заступника Держсекретаря США або ж про допит блогера, стимулюючи в інеті мільйони неприємних записів?

Мені шкода тих, хто мусить виконувати подібні накази, шкода прес-секретаря, яка мусить постійно повідомляти, що «інцидент вичерпаний» і вишукувати якісь більш-менш зрозумілі пояснення всіх цих відвертих «ляпів»...

Може вже час таки засумніватися у профпридатності людей, які б мали займатися серйозними справами, а не гратися в банальні дитячі забавки, базовані на особистих психологічних комплексах? Це риторичне питання до тих, хто досі публічно пояснює, що у високих кабінетах на Володимирській сидять «високі професіонали своєї справи».

 

Вікторія Сюмар, Медіа-експерт, журналіст, виконавчий директор Інституту масової інформації

 

Читайте також:

СБУ затримала історика Руслана Забілого, який займався темами ОУН-УПА і Голодомору

Кому служит СБУ?

СБУ вилучило у музеї документи злочинів КДБ та копії історичних архівів

Приходь — здавайся!

Служба безопасности Малороссии

Холерию слава! Смерть ворогам!

Хапайте й нас! Виступ політв’язня Василя Овсієнка на мітингу біля СБУ 15 вересня 2010 року. Фото

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-09-2010 10:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100