28.03.2024 13:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Все буде Коломойський? СБУ Баканова кошмарить міжнародних інвесторів ПАТ АрселорМіттал Кривий Ріг

20 липня 2019 року СБУ проводить обшуки на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Сьогодні представники Служби безпеки України прийшли з обшуком на сучасний, щойно побудований об’єкт – третю машину безперервного лиття заготовок. У нас вилучили копії усіх документів з цього обладнання та почали перевірку з контролю іонізаційного випромінювання. Безумовно, ми, як і раніше, готові до співпраці у законодавчому полі, але ці дії виглядають дещо нелогічними і ставлять під сумнів подальшу реалізацію масштабної програми модернізації у АрселорМіттал Кривий Ріг», — йдеться у заяві в.о. гендиректора ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Олександра Іванова.

Компанія-інвестор закликала посольства країн Великої сімки, Європейську бізнес-асоціацію, Американську торгівельну палату, Укрметалургпром, Федерацію металургів України та інші організації звернути увагу на цю ситуацію та «допомогти забезпечити конструктивну співпрацю міжнародного бізнесу та влади.

В СБУ агентству »Інтерфакс-Україна" підтвердили факт проведення слідчих дій в рамках розслідування кримінальної провадження про екоцид, відкритого раніше.

13 липня президент Володимир Зеленський розкритикував керівництво металургійного гіганта за шкоду екології. За його словами, за останні 5 років у Кривому Розі в середньому з'явилося плюс 25 тисяч онкохворих.

17 липня СБУ відкрила справу проти керівників промпідприємства через порушення норм екологічної безпеки.

18 липня «АрселорМіттал Кривий Ріг» прокоментував відкриту СБУ справу і натякнув на тиск на бізнес.

Раніше Ігор Коломойський хотів приватизувати Криворіжсталь, але цьому зашкодила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, яку через кілька років знайшли мертвою від вогнепального поранення.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-07-2019 18:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100