28.03.2024 21:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Відбудеться судове засідання по справі про визнання нечинним рішення про ліквідацію райрад у Києві

miting proti likv rairad129 вересня 2010 року о 10.30 відбудеться судове засідання за адміністративним позовом Партії Народний порядок до Київської міської ради про визнання нечинним рішення Київради про ліквідацію районних у місті Києві рад та відміну виборів у столиці (вул. Хрещактик, 10, 3 поверх, каб №5, суддя Литвинова А.В.).
У засіданні візьмуть участь представник Партії Народний порядок Юрій Шеляженко, голова політичної ради «Партії Народний порядок» Андрій Древицький та Голова Секретаріату Київської міської організації Партії Народний порядок Вадим Гладчук.

Внесені парламентом 7 вересня 2010 року зміни до закону про Київ не наділяють Київську міськраду правом на ліквідацію райрад у столиці.

Нагадаємо, що про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі першого каналу Національного радіо.

«Я читаю цей закон таким чином: територіальна громада і міська рада можуть розглядати питання про створення нових рад або не створення, і не йде мова про те, що вони мають право скасовувати і ліквідувати ці ради», — цитують його «Українські новини».

«Ніхто не може за киян вирішувати, розформовувати районні ради чи ні, а будь-які спроби обмежити участь громадян у процесі прийняття рішень завжди призводять до негативних наслідків», — заявив голова політичної ради «Партії Народний порядок» Андрій Древицький.

Голова ВО «Молодь — надія України», редактор опозиційного інтернет-видання Sprotiv.org Вадим Гладчук вважає, що Партія регіонів ліквідувала районні ради в Києві, бо більшість киян ніколи не проголосують за цю партію: «Янукович не виконує свої передвибочі обіцянки щодо тарифів, соціального захисту, пенсійного забезпечення, податкових канікул для підприємців, підвищено вартість проїзду у київському метро. Тому перспективи його партії на місцевих виборах в Києві незначні. А фальсифікувати вибори в столиці, під боком у представництв ОБСЄ і ООН, якось незручно. От і вирішили скористатись адмінресурсом по-іншому: щоб усунути киян від влади та поставити на чолі міської адміністрації свою маріонетку, ліквідували районні ради».

Як повідомлялося окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом політичної партії «Партія Народний порядок» до Київської міської ради щодо визнання нечинним рішення про звернення до Верховної Ради України та встановлення відсутності компетенції (повноважень) щодо ліквідації районних рад у місті Києві.

Попереднє судове засідання відбулося 7 вересня 2010 року.

 

pozov-pnp 006

 

Сергій Федорчук, Народні блоги

 

Читайте також:

Подельники диктатора Януковича признали, что без выборов захватили власть в Киеве

Черновецький та регіонали хочуть незаконно ліквідувати у Києві райради та скасувати вибори?

Райради у Києві регіонали ліквідують з повною фальсифікацією. Фотокопія проекту рішення

Партія Народний порядок оскаржила до суду ліквідацію районних рад у місті Києві

Киев без райсоветов: первый шаг сделан

Против ликвидации районных советов — эксперты и политики

Коаліція Януковича позбавила киян права керувати своїм містом

На Банковій відбудеться мітинг проти ліквідації районних рад та скасування виборів у Києві

Диктатор Янукович уже подписался под отменой выборов в райсоветы в Киеве

Райсоветы в Киеве ликвидированы, выборы отменены

Столиця Януковича

Ликвидация райсоветов Киева за 6 месяцев до выборов незаконна

Политический нокаут для великого боксера

Адміністративна реформа по-київські: зразок для тоталітарного майбутнього України?

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-09-2010 10:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100