24.04.2024 14:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ПАРЄ засуджує політрепресії від СБУ

SBU-KGB1Парламентська Асамблея Ради Європи визнала факти тиску на громадянське суспільство України з боку СБУ. Про це повідомляє кореспондент «Української правди» з Страсбургу.

Зокрема, на засіданні Асамблеї була прийнята поправка моніторингового комітету до резолюції ПАРЄ щодо «Функціонування демократичних інститутів в Україні».

В поправці висловлюється «стурбованість з приводу збільшення числа достовірних повідомлень про невиправдану участь Служби безпеки у внутрішніх політичних справах, в тому числі тиск на журналістів, партійних активістів і активістів громадянського суспільства та їх родичів».

"ПАРЄ вважає, «що такі заходи є неприйнятними у демократичному суспільстві, і в цьому зв'язку закликає владу реформувати Службу безпеки та її функцій у відповідності з європейськими стандартами», — говориться в поправці.

Асамблея висловлює свою стурбованість з приводу збільшення числа достовірних заяв, що в останні місяці демократичні свободи і права, такі, як свобода зібрань, свобода вираження думок і свобода ЗМІ, опинилися під тиском.

ПАРЄ вважає, що втручання державних органів, таких, як співробітники правоохоронних органів і служб безпеки, в роботу журналістів і ЗМІ несумісне з демократичним суспільством.

Асамблея закликає владу провести ретельне розслідування всіх повідомлень про порушення прав і свобод, а також для виправлення будь-яких порушень.

Крім того, Європа закликає владу забезпечити, щоб судові розгляди не призводили до вибіркового перегляду частот мовлення.

«Переглянути будь-які рішення чи призначення, що можуть призвести до конфлікту інтересів, особливо в галузі правоохоронної і судової системи», — зазначається в поправці.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-10-2010 10:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100