28.04.2024 21:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За Канівською міською виборчою комісією плаче Кримінальний Кодекc

Kriminal kodeks19 жовтня 2010 року Окружний адміністративний суд в Черкаській області своєю ухвалою зобов’язав Канівську міську виборчу комісію негайно прийняти до розгляду документи Василя Коломійця, чинного міського голову, який має намір змагатися за цю ж посаду. Але, як кажуть, хура й досі там.

Звернутися до Суду міського голову і кандадата в кандидати на посаду міського голови змусило дивне рішення комісії, яке вона спромогляся народити майже опівночі 7 жовтня, за півгодини до завершення триденного терміну, відведеного Законом про вибори на розгляд заяви та доданих до неї документів. Василя Коломійця не зареєстрували і не відмовили йому в реєстрації. Комісія вирішила повернути документи кадидата на підставі, що він їх … не подавав.

Цей юридичний витвір справив неабияке враження на суддів Окружного адмісуду. А вже в ході нічного засідання (слухання розпочалися о 21.30 8 жовтня і були перервані в 0.30 9 жовтня), судді дізналися, що вечері та відпочинку в родинному колі, а може й урочистостей із колегами з приводу професійного святя Дня юриста, їх позбавили … юристи, яких у складі Канівського міськвиборчкому назбиралося аж четверо. Щоправда втрати суддям були компенсовані досить забавним шоу, яке почалося з того, що представники комісії ( юристи за фахом) довго вагалися з визначенням статусу самої комісії: чи то дільнична, чи то територіальна, потім сумнівалися щодо повноважень комісії і т.д. А перед перервою отримали «домашнє завдання» — написати заперечення на позов Василя Коломійця з посиланням на норму виборчого законодавства, яка була до його випадку комісією застосована і яку так і невдалося виявити в ході судового засідання.

Але подальший перебіг судового розгляду засвідчив, що з завданням комісія не впоралася. Майже цілий день 9 жовтня зайняло продовження судового розгляду і завершилося аж о 19-й годині ухвалою про негайне прийняття комісією документів Василя Коломійця до розгляду.

Але очевиджно і щодо слова «негайно» у комісії є якісь застереження, бо ж на майже цілоденному 10 жовтня засіданні, до виконання судової ухвали так і не дійшло. Щоправда, комісія вирішила, що оскаржувати ухвалу не буде. Отже, цілком імовірно, що завтра якесь рішення Василь Коломієць від комісії таки отримає. Але, навіть якщо і буде зареєстрований як кандидат на посаду міського голови, змушений буде вести кампанію без своїх представників у тій же комісії і без довірених осіб. Хіба що знову звернеться до Суду. Але ж і таком у випадку цілком логічним виглядає, щоб на суддівські столи був покладений і позов про невиконання судової ухвали, яка потягла за собою «істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам».

Вочевидь, юристам цієї комісії і решті її членів доведеться знайти цю законодавчу норму і прочитати її вголос ще до того, як її зачитають їм у залі Суду. Підкажемо — читати треба Кримінальний Кодекс України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-10-2010 14:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100