29.03.2024 12:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Дніпропетровщині міліціонер застрелив підлітка

pistolet3На Дніпропетровщині працівник міліції застрелив підлітка, ще одного — поранив.

Про це повідомляє Департамент зв'язків з громадськістю МВС України.

За даними МВС, дільничний інспектор Синельніківського міськіввіділу міліції Дніпропетровщини здійснював охорону бюлетенів на тервиборчкомі в селищі Старовишневецьке.

Під час одного з оглядів близько другої ночі міліціонер вийшов на вулицю та побачив двох старшокласники з місцевої школи, які поверталися з дискотеки.

«Школярі були у нетверезому стані та почали чіплятися до дільничного... Молодики почали висловлюватися в адресу міліціонера грубою нецензурною лайкою, погрожувати фізичною розправою та намагалися зав'язати з ним бійку», — сказано у повідомленні.

Працівник міліції «попередив нападників, щоб вони не наближалися до нього, оскільки він вимушений буде застосувати вогнепальну зброю», але «хлопці голосно почали висловлювати наміри щодо заволодіння пістолетом, при цьому правопорушники наближалися до працівника міліції».

«Правоохоронець, керуючись статтею 15-1 Закону України „Про міліцію“ оголив табельну вогнепальну зброю і зробив два попереджувальних постріли вгору, але нападники не відреагували, висловлюючи при цьому сумнів щодо наявності в пістолеті бойових набоїв, напали на працівника міліції», — сказано у повідомленні.

Після цього міліціонер, «захищаючись, зробив три постріли по ногах одного з нападників, який наближався спереду, поранивши його».

«У цей час другий нападник, обхопивши працівника міліції ззаду за тулуб двома руками, намагався вихватити зброю. Дільничний переклавши пістолет у ліву руку з-під пахви зробив постріл у бік нападника, спричинивши останньому смертельне вогнепальне поранення в область правого плеча», — сказано у повідомленні.

Про застосування табельної вогнепальної зброї сержант міліції по мобільному телефону відразу повідомив керівництву міськвідділу міліції.

«Нападник з пораненням ніг відразу був доставлений до Синельниківської центральної міської лікарні. За даними експертизи у крові пораненого 17-річного хлопця виявлено 2 проміле алкоголю... Згідно попереднього висновку працівник міліції знаходився у тверезому стані», — сказано у повідомленні.

За попереднім висновком Синельниківської міжрайонної прокуратури дії дільничного інспектора міліції щодо застосування табельної вогнепальної зброї визнані правомірними.

До Дніпропетровської області виїхала комісія у складі працівників Інспекції по особовому складу Центрального апарату МВС «задля об'єктивної оцінки цієї надзвичайної події».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-10-2010 19:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

  • http://www.reklama-arsenal.in.ua/ Жаба

    Ото мент, що з двома малолітками не міг голіруч справитися.

    То що в нас в ментовку беруть дистрофіків? Чи мент сліпий, — не міг по ногах стріляти?

    А може то він був в пень п"яний?

    Доки в нас буде той ментовський беспрєдєл?

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100