29.03.2024 14:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Окружний адмінсуд Києва захистив журналістів від свавілля державної служби охорони та обласної виборчої комісії. Документ

femida129 жовтня 2010 року колегія суддів Окружного адміністративного суду міста Києва під головуванням судді Оксани Головань, за участі суддів Володимира Донця і Віталія Катющенка постановила визнати протиправною бездіяльність Київської обласної виборчої комісії щодо незабезпечення допуску Шеляженка Юрія Вадимовича як представника засобів масової інформації на засідання Київської обласної виборчої комісії 25.10.10 р.

Також суд постановив визнати протиправними дії Державної служби охорони України щодо недопуску Шеляженка Юрія Вадимовича як представника засобів масової інформації на засідання Київської обласної виборчої комісії 25.10.10 р.

Як повідомляла «Українська правда», журналіста не пустили на засідання Київської обласної виборчої комісії, хоча відповідно до п. 6 ч. 9 ст. 27  закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» представники засобів масової інформації мають право бути присутніми на засіданнях.

Представники Київської обласної виборчої комісії та Державної служби охорони на судове засідання не з'явилися, пише «Телекритика». За словами пана Шеляженка, був присутній тільки представник головного управління МВС в місті Києві: «Він посилався на те, що міліція зробила все, що від неї залежало на той момент, а саме прийняли заяву про злочин, і ця заява наразі перебуває на розгляді в Печерському районному управлінні».
 
Також Юрій Шеляженко зазначив, що суд ще не виніс рішення щодо позовних вимог до обласної державної адміністрації про приведення розпорядження про пропускний режим у відповідність до законодавства про вибори. «Це буде вирішуватися окремо і, очевидно, не скоро... Я буду наполягати при розгляді виокремленого позову до обласної адміністрації, щоб інструкції ОДА щодо допуску осіб на її територію не поширювалися на журналістів, які бажають бути присутніми на засіданнях виборчої комісії. Якщо суд прийме справедливе рішення, це, я сподіваюся, спростить роботу журналістів хоча б на наступних виборах».

kovk-pozov-rish Shelya1

Нагадаємо, що відомий журналіст Юрій Шеляженко балотується другим номером у виборчому списку Партії Народний порядок до Київської обласної ради.

 

Ольга Раскіна, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-10-2010 14:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100