23.04.2024 15:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Київщині януковичі у Андрія Іллєнка крадуть депутатський мандат

Illenko Andryi1Київська обласна виборча комісія викрала у Всеукраїнського об'єднання «Свобода» один депутатський мандат до Київської обласної ради, який за законом мав бути призначений свободівцям за принципом розподілу місць по найбільшим дробовим залишкам. Натомість комісія «виписала» додатковий мандат не «Свободі», а партії регіонів, яка навіть не могла претендувати на ще одне депутатське місце. Фактично таким чином Київська обласна виборча комісія позбавляє депутатського місця №5 у списку «Свободи» до обласної ради, члена Політради ВО «Свобода» Андрія Іллєнка.

Згідно з частинами 6 та 7 статті 77 закону про вибори, спочатку надаються мандати за цілі частини цифр зверху, що загалом дають до Київської облради 71 мандат. Решта мандатів розподіляється таким чином, що додатковий мандат отримає спочатку та політична сила, що має найбільшій дробовий залишок, потім наступна й так далі поки не закінчаться «нерозподілені» мандати. По закону «Свобода» має отримати один з «дробових» мандатів, та комісія розподілила його на користь «регіоналів», які на нього навіть не могли претендувати.

У відсотковому відношенні політичні сили, що подолали 3% бар'єр, на Київщині отримали наступні відсотки:

Партія регіонів — 26,3%, Фронт змін — 9,91%, УДАР — 8,18%, Сильна Україна — 5,78%, ВО «Свобода» — 3,48%. Сума цих відсотків становить 53,65%

Щоби визначити кількість депутатів, яку отримала кожна партія в обласній раді, слід поділити відсоток цієї партії на суму відсотків, та помножити на кількість депутатів що мають пройти по списку (74). Провівши такий підрахунок, ми отримаємо наступні цифри:

Партія регіонів — 36,28, Фронт змін — 13,67, УДАР — 11,28, Сильна Україна — 7,97, ВО «Свобода» — 4,8 місць.

Відповідно, три найбільші дробові залишки мають відповідно Сильна Україні, ВО «Свобода» та Фронт змін.

Попри вимоги закону та математичні норми обласна виборча комісія не дала «Свободі» ще один мандат. Отже Київська обласна виборча комісія, брутально фальсифікуючи вибори до Київської обласної ради, навіть за «намальованими» ними крихтами голосів (що являють собою удвічі менший за реальний результат націоналістів), «виписує» «Свободі» не 5 законно належних мандатів в облраді, а лише 4. Викрадення п'ятого депутатського мандату у Всеукраїнського об'єднання «Свобода» відбувається у брутальний спосіб, коли влада не лише краде голоси, але й змінює під себе закони математики.

«Свободівці» оскаржуватимуть зведений протокол та вимагатимуть надання Андрію Ілленку законного п'ятого місця у обласній раді.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-11-2010 18:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100