27.04.2024 03:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Українські журналісти провели пікетування на захист російських колег

posolstvo moskovii1Київська незалежна медіа-профспілка провела пікетування посольства Росії в Києві на знак протесту проти побиття російського журналіста Олега Кашина.

Про це повідомляє прес-служба КМПС.

Учасники пікету тримали плакати з портретом побитого журналіста та надписами на плакатах «Медведєв і Путін, знайдіть кривдника Олега Кашина!».

Вони також здійснили символічний акт — поклали біля посольства металеві прути і закликали керівництво Росії здати прути на металобрухт і ніколи більше їх не застосовувати.

Голова Комітету Київської незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов передав до президента Росії Дмитра Медведєва листа від імені КНМП з вимогою знайти злочинців, які побили журналіста.

«Закликаємо провести об'єктивне розслідування і покарати винних відповідно до закону є справою честі для Вас і Вашої команди. Ми закликаємо Вас до цього. Інакше справа Кашина ляже незмивною плямою на репутацію російської влади. Інакше вона буде мати найнегативніші наслідки і для України. А нам би цього дуже не хотілося», — сказано у листі.

Крім того, члени профспілки зазначили, що «брутальне ставлення до журналістів все більше поширюється і в Україні: збільшилася кількість нападів на журналістів, після десятирічної перерви знову зник колега — Василь Климентьєв».

«Ми б хотіли, щоб одним з наслідків декларованого зближення між нашими державами стали цивілізовані відносини влади і журналістів», — сказано у листі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-11-2010 16:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100