2.05.2024 00:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

11 листопада суд розглядатиме ліквідацію райрад в Києві. Судді Літвіновій заявлено відвід

11 листопада 2010 року о 10:00 в Окружному адміністративному суді міста Києва (вул. Хрещатик, 10, 3 поверх, каб. № 5) продовжиться судовий процес за позовом політичної партії «Партія Народний порядок» до Київської міської ради щодо визнання відсутності компетенції ліквідувати районні у місті Києві ради.

Справу розглядатиме колегія з трьох суддів. Як стало відомо, Партія Народний порядок заявила відвід головуючий судді Літвіновій А. В.

— Ми заперечуємо проти махінацій судді, яка влаштувала багатомісячну тяганину із розглядом справи, навмисно провокувала пропуск засідань представником позивача, необгрунтовано відмовила зі сміхотворних причин у задоволенні правомірного клопотання про забезпечення позову, внаслідок чого кияни остаточно втратили право обирати та бути обраними до районних рад. Я вже не кажу про те, що це клопотання було розглянуто несвоєчасно! Після цього, остаточно знахабнівши, ця посадова особа протиправно відмовила у прийнятті заяви про зміну позовних вимог, — обурюється представник ПНП Юрій Шеляженко, — На мою думку, всі ці демарші викликають сумнів у неупередженості судді.

Голова секретаріату Київської організації Партії Народний порядок, редактор опозиційного інтернет-видання Sprotiv.org Вадим Гладчук вважає, що партія регіонів ліквідувала районні ради в Києві, бо більшість киян ніколи не проголосують за цю партію: «Янукович не виконує свої передвибочі обіцянки щодо тарифів, соціального захисту, пенсійного забезпечення, податкових канікул для підприємців, підвищено вартість проїзду у київському метро. Тому перспективи його партії на місцевих виборах в Києві незначні. А фальсифікувати вибори в столиці, під боком у представництв ОБСЄ і ООН, якось незручно. От і вирішили скористатись адмінресурсом по-іншому: щоб усунути киян від влади та поставити на чолі міської адміністрації свою маріонетку, ліквідували районні ради».

«Ніхто не може за киян вирішувати, розформовувати районні ради чи ні, а будь-які спроби обмежити участь громадян у процесі прийняття рішень завжди призводять до негативних наслідків», — заявив журналістам голова політичної ради «Партії Народний порядок» Андрій Древицький.

PNP pres 6-09-2010

На фото учасники прес-конференції "Партія Народний порядок оскаржила до суду ліквідацію районних рад у місті Києві": Юрій Шеляженко, Андрій Древицький та Вадим Гладчук

 

Ольга Раскіна

 

Читайте також:

Адміністративна реформа по-київські: зразок для тоталітарного майбутнього України?

Столиця Януковича

Зміни до закону про Київ не наділяють Київраду правом на ліквідацію райрад

Коаліція Януковича позбавила киян права керувати своїм містом

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-11-2010 19:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100