19.04.2024 04:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Українські правозахисники просять Європу перевиховати режим Януковича

Human rights watchПредставники українських громадських організацій знову звернулися до європейських установ і знову зі скаргами на українську владу. У відкритому листі правозахисники звернули увагу міжнародної спільноти на процеси згортання демократії в Україні та попросили допомоги змінити якщо не лідерів, то хоча б «їхній спосіб мислення».

Лист закликає європейські інституції під час саміту ЄС-Україна на найвищому переговорному рівні серед найважливіших питань порушити тему забезпечення демократії в Україні.

«Ми просимо європейські установи докладати вдвічі більше зусиль для зміцнення громадянського суспільства та залучати громадянське суспільство до активного діалогу з Україною. Разом ми можемо зробити великий внесок у виконання завдання, що нині постало перед Україною: не так змінити наших лідерів, як змінити їхній спосіб мислення», — йдеться у листі.

Основна ідея звернення — донести до європейської спільноти та української влади, що демократичні цінності складають основу основ для інтеграції України до Європейського Союзу і не можуть бути предметом компромісу, навіть якщо йдеться про просування України в економічному плані.

У листі йдеться: «Прикро, що нинішні очільники України, прикриваючись гаслами „стабільності“, перетворюються на гнобителів суспільства. Найважливішими досягненнями останніх років — вільними виборами, свободою самовиявлення та свободою мирних зібрань — нехтують».

Ініціатива з'явилася серед експертів та громадських діячів, які займаються європейською інтеграцією й одразу знайшла підтримку багатьох людей.

Під зверненням підписалися сім мережевих організацій, які об'єднують десятки організацій по всій Україні: мережа «Опора», Громадянська Асамблея України, Комітет виборців України, Гельсінська спілка, ініціатива Новий Громадянин та Демократичний Альянс.

Представники громадянського суспільства зазначили, що очікують в результаті ініціативи — як з українського так і з європейського боку — недвозначно почути про важливість забезпечення демократії в Україні та сподіваються порушити в суспільстві серйозну дискусію навколо цих питань.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-11-2010 13:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100