24.04.2024 06:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Харківські підприємці та таксисти будуть продовжувати акції протесту проти Податкового кодексу

proti podatk kodeksu4-10-2010-10Вони вважають, що суттєвих змін до нього внесено не було, а влада визнала — у її команді панує непрофесіоналізм. Прикладом цього, на думку підприємців, стало те — що автори кодексу лише під час акцій протесту зрозуміли — які складнощі виникнуть у представників малого і середнього бізнесу після того як кодекс запрацює, повідомляють Харківські новини.

Протести підприємців в Києві відкладаються на наступний рік. Харківські бізнесмени  — пікетувальники мітингуватимуть і далі. Кажуть — тільки так можна заставити владу переглядати документи, як вступають в силу. Зміни внесені після втручання Президента Януковича до нового податкового кодексу  — суттєво життя не полегшать, вважають підприємці.  Податок збільшиться, податківців не зменшиться. Підприємці вважають — новий кодекс, який вступає з 1 січня 2011 року вдарить по кишені покупця.

Олександр Чумак, підприємець:

«Администрирование будет усложнено, и оно отразится на затратах предприятий и это отразится на цене товаров которые мы покупаем.»

Для того щоб витримати конкуренцію і не втратити покупця підприємці підуть у тінь, прогнозують представники профспілки. «Нелегалами» вимушені будуть стати і більшість харківських таксистів, прогнозують представники іншої профспілки. До цього легально платили в казну 120 — 130 гривень. Нові правила передбачають що податки зростуть щонайменше до 500 гривень.

Сергій Старцев, керівник профспілки таксистів:

«Сейчас появился платеж в Пенсионный фонд. Никаких мер к нелегалам не применяется, назвать иначе как глупыми тех, кто платит эти деньги нельзя. Поэтому отток таксистов , которые легально платят, будет значительным.»

За прогнозами таксистів і підприємців  акції протесту будуть систематичними. Кажуть, що українців чекає пенсійний майдан -  проти підвищення віку виходу на пенсію, житиловий майдан — проти виселення з квартир і майдан трудовий — проти збільшення робочого дня. А найближча акція протесту в Харкові відбудеться вже в понеділок.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-12-2010 23:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100