23.04.2024 11:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Відбулися перші мирні збори громадян з сокирами. На черзі курси в’язання “петель Лінча”

z sokirami18 грудня 2010, близько 11 години ранку біля Деснянського районного суду міста Києва Всеукраїнською профспілкою “Народна солідарність” проведено перші “Мирні збори громадян з сокирами”, повідомляє narsolidarnist.livejournal.com.

Приводом для проведення акціії стало цинічне намагання міліції та суду врятувати від справедливого покарання міліціонерів-убивць 20-річного студента Ігора Індила, замордованого 18 травня цього року в Шевченківському райвідділі столичного управління внутрішніх справ.

Судове засідання пікетували озброєні сокирами члени профспілки, які пропонували взяти одну з сокир в оренду всім, хто заходив до будинку суду чи виходив із нього.

“Якщо влада відверто демонструє своє небажання захищати громадян від убивців, котрі знаходяться на її службі, громадянам не лишиться нічого іншого, ніж встановлювати справедливість власноруч,” – вважають члени комітету “Студентська солідарність” ВПНС.

Правильність цього висновку профспілчан одразу ж підтвердила і суддя Маргарита Васильєва, не допустивши пресу до зали судових засідань та перенісши слухання за клопотанням одного з обвинувачиних на 20 грудня. Раніше адвокату матері убитого студента було відмовлено в клопотанні
направити справу на дослідування з метою з’ясування обставин виникнення згустків крові, виявлених у шлунку та кишковику загиблого, а сам розгляд справи було перенесено з Шевченківського суду до Деснянського, себто з центру міста на віддалений “спальний масив” Троєщина – з очевидною метою
ускладнення проведення під час судових засідань громадських акцій протесту.

Профспілка “Народна солідарність” планує зробити “Мирні збори громадян з сокирами” своїм традиційним заходом, подібно до “чаювань” певної частини громадян США кілька століть тому.

20 грудня о 10.45 під Деснянським райсудом буде проведено також безкоштовні курси в’язання “петель Лінча”.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-12-2010 12:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

  • Natol

    «цинічне намагання міліції та суду врятувати від справедливого покарання міліціонерів-убивць 20-річного студента Ігора Індила, замордованого 18 травня цього року в Шевченківському райвідділі столичного управління внутрішніх справ»

    Ще в червні «Пахан-гарант» взяв цю справу під особистий контроль. «Данбас паражняк нє гоніт!»

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100