24.04.2024 04:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Для чого СБУ стежить за журналістами? Відео

SSU-mitУ нас в програмі виступив народний депутат Олесь Доній. Він процитував частину документу, який отримав. У цьому документі – беззастережні підтвердження того, що за мною слідкувала Служба безпеки, яку очолює Хорошковський. Олесь розказав в ефірі лише про частину фактів, викладений у листі. Нам він цей лист показав.

Стежила за мною група за кермом якої був на той час працівник СБУ Юрій Коробко. Цікаво, що і на звернення депутата Романа Зварича і на мої численні звернення всі силові органи, в тому числі СБУ, стверджували, що стеження не вели. Але ж я постійно бачив за собою ці машини! Для чого вони це робили? Автор листа Донію стверджує, що з метою фізичного впливу на мене. І справді, якби вони це робили законно, то повідомили б або мене, або народного депутата про те, що розслідують якусь справу. Але якщо вони це приховують – значить така діяльнисть поза законом. Це означає, що займатися журналістикою в нашій країні – небезпечно. Так, я особисто більше уваги приділяю менеджменту аніж журналістиці. Але займаюся я цим лише для того, щоб наші журналісти ніколи не почули слова «цензура», щоб вони пишалися своєю роботою, своїми здобутками і не соромилися перед власним сумлінням. Поки що нам це вдається. І це основна причина чому влада незаконно забрала наші частоти. Мені складно деколи буває переконати у цьому багатьох наших співвітчизників. Але оскільки вся наша діяльність прозора, оскільки ми трансюємо суди, показуємо всім документи, не заперечуємо так, як це постійно роблять представники групи Інтер, проти гласноті у процесі міжнародним юридичним організаціям, європейським політикам, нам все просто пояснити. Вони нам вірять, підтримують нас, висловлюють солідарність.

У листі Донія йшлося не лише про стеження, Там також – про компромат на суддів, яких шантажують. Один з них минулого Нового року відпочивав в якимись Свєтою та Женею у Швейцарії і витрачав непомірні гроші, інший – має певну причетність до справи львівського судді Зварича. У листі також говориться про те, як тиснуть на прокуратуру, щоб сфабрикувати справу проти колишнього в.о. Нацради Володимира Мірошніченка. Ми маємо підтримку європейської громадськості і дуже сподіваємося на підтримку українців.

Якось один політик сказав мені: «Ну добре, ви, але 5 канал при минулій владі ітак собі багато нахапав, тому мені їх не шкода». Це абсолютно хибна логіка. І ми, і інші претенденти перемогли у чесному конкурсі. Суди були несправедливі до всіх, і не важливо, як ти ставишся до того, по відношенню до кого виявлена несправедливість. Тому що, якщо сьогодні промовчиш ти, то завтра за тобою будуть слідкувати спецслужби, ти будеш турбуватися про своє здоров'я і навіть життя, прийдуть заберати твоє майно і тобі будуть забороняти говорити правду. Дивіться відео звернення Донія і наш сюжет.

 

Народний депутат Олесь Доній оприлюднює лист, в якому розповідається про деталі стеження за журналістами телеканалу ТВі 

 

Микола Княжицький, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2010 17:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100