28.03.2024 16:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Могильов, Хорошковський та Кернес стали «Будяками року»

Budyak roku1Експертна група Української гельсінської спілки з прав людини нагородила міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова антипремією «Будяк року-2010».

Про це на прес-конференції 10 грудня 2010 року заявив виконавчий директор Української гельсінської спілки Володимир Яворський, повідомляє УНІАН.

«Анатолій Могильов отримує золотий „Будяк“ за свідому політику зневаги прав людини та основоположних свобод. І цьому є достатньо широка аргументація, що складається з фактів і загалом з політики МВС, яка реалізовуються цього року», — сказав Яворський.

У свою чергу голова фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна повідомила, що друге місце антирейтингу посів голова СБУ Валерій Хорошковський.

Третє поділили між собою мер Харкова Геннадій Кернес та суддя Харкова Сергій Лозюк за ухвалення рішення про затримання на 15 діб людей, які протестували проти вирубки дерев.

Яворський додав, що за час існування цієї антипремії лише одного разу її вдалося особисто передати людині, яка була нагороджена «Будяком».

«Пану Луценку, наприклад, цей „Будяк“ вручався прямо в руки, це відбулося на засіданні Громадської ради з прав людини. Інші люди зазвичай відмовлялися отримувати особисто цей будяк, тому ми надсилали їх кур`єрською поштою. Ці будяки будуть доставлені в приймальню СБУ, оскільки люди зазвичай відмовляються отримувати премії особисто», — зазначив він.

Як відомо, Українська гельсінська спілка з прав людини заснувала антипремію «Будяк року» у 2006 році з метою привернення уваги громадськості до брутальних порушень прав людини, що відбулися в державі упродовж року.

Антипремія вручається щороку 10 грудня особам та організаціям, які найбрутальніше порушують права людини.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2010 17:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100