19.03.2024 12:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Правозахисника Гройсмана хочуть посадити за фалос на Конституції. Фото

Groisman Dmitro2Координатору Вінницької правозахисної групи Дмитру Гройсману пред'явлено звинувачення за публікацію у його блозі зображення статуетки чоловіка з ерегованим фалосом, що лежить на Конституції України. Про це сам Гройсман написав у своєму блозі.

Правозахисник звинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.338 КК України «Наруга над державними символами України». За це передбачено штраф, арешт або позбавлення волі на строк до трьох років.

Також правозахисник обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.301 КК України «Розповсюдження предметів, зображень, творів порнографічного характеру».

Це звинувачення інкримінується Гройсману за розміщення в його ЖЖ посилання на відеоролик про російських політиків та громадських діячів Віктора Шендеровича, Едуарда Лімонова та Олександра Поткіна.

Щодо цього злочину, то він передбачає штраф, або обмеження волі до трьох років.

Крім того, Гройсман звинувачується в розповсюдженні порнографії за розміщене в ЖЖ зображення фалоса поруч із зображенням екс-президента Віктора Ющенка.

Правозахисник також звинувачується в тому ж злочині, вчиненому повторно, що передбачає до 7 років позбавлення волі.

Це звинувачення висунуто за повідомлення в ЖЖ Гройсмана, яке "містило порнографічне зображення, а саме, відскановані листівки Німецького Фонду з боротьби зі СНІДом, з гаслом «Український міліціонер! Спілкуючись з начальником і громадянином, дотримуйся техніки безпеки».

«Слідчий взяв з мене підписку про невиїзд, тепер я не можу покидати межі міста Вінниця без його особистого дозволу», — пише Гройсман.

Він також зазначив, що слідчий «сильно поривається» передати справу до суду, виконавши 217 і 218 статтю КПК.

На думку Гройсмана, замовники цієї справи — вінницькі правоохоронці, яких клієнти правозахисників, біженці з Сомалі звинувачують у пограбуваннях, тортурах та знущаннях.

Нагадаємо, у середині жовтня 2010 року у квартирі Гройсмана було проведено обшук. Обшук провела міліція в рамках розслідування кримінальної справи, відкритої за поширення порнографії через блог Гройсмана.

postanova_sold_p1

 postanova_sold_p2

Читайте також:

У квартирі правозахисника Дмитра Гройсмана проводиться обшук

Міліція вилучила комп'ютери і документацію Вінницької правозахисної групи. Документ

Міліціонери вручили ув‘язненому Платонову лезо бритви

Справа проти Гройсмана – справа проти всіх нас!

«Дело Гройсмана» или сделаем Могилева «звездой»

Дмитрий Гройсман: история вокруг меня похожа на кампанию по дискредитации Могилева

От Медведько требуют проконтролировать МВД по делу о нападении на правозащитника

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-12-2010 0:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100