29.03.2024 13:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зловживання арештами з боку чинної влади зашкалює

prison1Повідомлення про сьогоднішнє затримання першого заступника міністра юстиції уряду Тимошенко Євгена Корнійчука не може не викликати відвертого роздратування.

Суспільство стикається з відвертим зловживанням з боку чинної влади у використанні арештів як запобіжного заходу. Можна скільки завгодно казати, що урядовці Тимошенко були далеко не янголами і, можливо, підстав для порушення кримінальних справ більше ніж достатньо практично по всім колишнім високопосадовцям, в тому числі Корнійчуку. Але для цього є суд. Доведіть звинувачення в суді, а потім вже кидайте за грати.

Зрозуміло, можна пригадувати, що так чинили і попередники, коли без обвинувального вироку суду кидали за грати того ж таки Бориса Колеснікова чи Євгена Кушнарьова. Так, це правда. Зловживання арештами є типовою мерзотністю представників, що теперішньої, що колишньої влади. І відповідальність усіх наших, так званих, «горе-демократів» з БЮТ та НУНС полягає хоча би в тому, що за попередні п'ять років вони нічого не зробили для гуманізації Кримінально-процесуального кодексу та максимального обмеження арешту як запобіжного заходу. Багато хто з них сподівався використати вади існуючої системи у власних цілях, але натомість ми всі пожинаємо наслідки їх пихатості та самовпевненості.

В ситуації з Євгеном Корнійчуком мерзотність є тим більш демонстративною, що саме сьогодні, як виявляється, у Корнійчука народилась дівчинка. Затримувати Корнійчука саме зараз є прикладом просто якогось особливо морального ублюдства з боку правоохоронців.

Очевидно, що залякуючи суспільство сьогоднішні можновладці риють яму самі собі, бо тим самим виправдовують такі ж методи їх наступників. Ті хто зараз при владі розраховує, що вони майже не назавжди. Але вони помиляються так, як помилялись і їх попередники. Влада ніколи не буває назавжди. Навіть знаходячись в рядах діючої влади можна досить легко опинитись серед її ворогів.

Незважаючи на певну трагічність ситуації, яка склалась, хочу привітати пана Корнійчука і його дружину з Днем народження донечки. Сподіваюсь, що ці події не дуже вплинуть на маму та її дитину.

 

Борис Кушнірук, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-12-2010 23:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100