20.04.2024 13:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Державній податковій адміністрації вважають законним перешкоджання діяльності журналістів. Відео

tv-kamera1Державна податкова адміністрація стверджує, що працівники Державної податкової інспекції Красногвардійського району Дніпропетровська, які грубо виштовхали журналістів 9-го каналу зі свого приміщення, діяли згідно із законом.

Про це йдеться у відповіді ДПАУ на депутатське звернення лідера партії «Україна Майбутнього» Святослава Олійника за підписом голови Державної податкової служби Віталія Захарченка.

«Працівники ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська діяли згідно з вимогами Закону та відомчих нормативних документів і не допустили 17.03.11 в адміністративне приміщення інспекції журналістку телекомпанії «Приват ТБ Дніпро» Мандрикіну А. і оператора Позняка В.», — сказано в документі.

При цьому Державна податкова адміністрація посилається на ч. 3 ст.3 Закону «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», згідно з якою передбачено, що порядок допуску журналістів визначається законодавством з урахуванням загального режиму роботи того чи іншого органу, наявних умов і можливостей.

ДПАУ також зазначає, що 22 березня прокуратура Красногвардійського району Дніпропетровська відмовила в порушенні кримінальної справи щодо перешкоджання законній діяльності журналістів.

Як повідомлялося, раніше народний депутат Святослав Олійник звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням звільнити начальника податкової інспекції Красногвардійського району Дніпропетровська Ольгу Бірсан за хамську поведінку і неввічливе ставлення до підприємців і журналістів, а також розібратися з фактом перешкоджання законній діяльності журналістів з боку співробітників даної інспекції.

18 березня 2011 року голова Державної податкової служби Віталій Захарченко доручив провести службове розслідування інциденту в Дніпропетровську, де знімальну групу «9 каналу» не допустили до приміщення податкової інспекції Красногвардійського району міста.

Журналісти 9-го каналу знімали сюжет про величезні черги і бюрократичну тяганину, з якими повинні миритися підприємці, щоб здати до інспекції документи. З цією метою вони прийшли до податкової інспекції Красногвардійського району Дніпропетровська, звідки їх грубо виштовхали.

&rel=0">&rel=0" />

 

 

CbKh0I4VE0s

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-04-2011 19:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100