25.04.2024 20:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Україна втрачає малий бізнес і середній клас

Доповідачі на українському інвестиційному саміті в Лондоні вказали на ознаки серйозного тиску, якого не витримують багато українських малих підприємців.

Петро Порошенко, який очолює наглядову раду Національного банку, висловив Бі-Бі-Сі стурбованість долею малого бізнесу, який мав би становити основу економіки України. Економіст Андерс Аслунд був одним з тих, хто вів мову про сотні тисяч малих підприємств, які згорнули діяльність в Україні за кілька місяців.

У США дрібні компанії становлять 99.7% усіх приватних підприємств країни, забезпечуючи при цьому робочими місцями більше половини працівників приватного сектору Америки.

Фахівці вказують, що Україна недооцінює значення дрібного бізнесу і одним зі свідчень цього називають новий податковий кодекс, який у початковому вигляді фактично наддавав привілеї саме великим фірмам.

Петро Порошенко висловив Бі-Бі-Сі думку, що тиск на дрібний бізнес в Україні супроводжується також руйнуванням українського середнього класу.

«Дрібний бізнес в Україні скорочується і скорочується платоспроможність середнього класу»- сказав пан Порошенко. На підтвердження своїх слів він вказує на те, як у Києві з'являються нові крамниці розкішних товарів у дорогих торгівельних центрах, але зникають крамниці, які забезпечували більш масового покупця з меншими гаманцями.

«Держава повинна виступити в ролі людини, яка годується платниками податків – дрібним бізнесом. А не господарем, який на власну дуже часто нерозумну волю вирішує долю дрібного бізнесу. Я вважаю, що це шлях в нікуди.»

В той же час Петро Порошенко заявив у Лондоні, що економічні показники в Україні за цей рік свідчать про зростання, яке за його словами може досягти 5%. Чимало фахівців наголошують, що вихід з рецесії є позитивом, але зростання економіки на рівні 4-5% для такої розвиткової держави як Україна є недостатнім, щоб це вилилося у відчутне покращення життєвого рівня українців і має сягати принаймні 8%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-05-2011 22:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100