29.03.2024 16:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міністр Табачник на радіо «Эхо Москвы» ніс маячню про посла США

Міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що посол США намагається «дебілізувати» університети країн колишнього СРСР.

Про це він заявив в інтерв'ю «Эхо Москвы».

За словами міністра, він виступає за те, щоб при вступі до університету враховувалися три чинники — зовнішнє незалежне оцінювання, накопичувальний бал атестата і бал університету.

«І от коли американські радники весь час нам кажуть, що університети потрібно усунути від цього...У мене практично кожен місяць буває американський посол. Він дуже збуджений, схвильований тим, що Україна намагається вийти на світовий досвід вступу до університету», — сказав Табачник.

«Тому що, напевно, хотілося, щоб ми якомога швидше відкочувалися до сірого третього світу, до рівня дебілізму екваторіальних країн», — додав він.

За словами міністра, «в Америці з декількох тисяч університетів немає жодного — Прінстон, Йєль, Гарвард, Джорджтаун, — де б університет був відсторонений від відбору абітурієнтів».

«Чому ж ви, пане посол, намагаєтеся дебілізувати український, російський, білоруський et cetera університет? Вони теж повинні мати право», — сказав Табачник.

Міністр заявив, що посол США «повторює зважені дипломатичні інструкції про те, що тестування — це дуже прозорий шлях, який ліквідує корупцію».

«На що я йому відповідаю, що якщо б у наші вузи вступали з рекомендаційними листами сенаторів і конгресменів, як в США, то я думаю, що я б не вижив навіть у броньованому автомобілі», — зазначив він.

«Уявляєте, взяв два листи у депутатів Верховної Ради — і вступив до Київського університету, взяв три листи — і вступив до Київського інституту міжнародних відносин», — сказав Табачник.

Крім того, український міністр вважає, що російський єдиний державний іспит (ЄДІ) краще українського тестування.

«Російський ЄДІ краще українського. Це не патріотично, але це правда. Тому що у Росії ЄДІ — нехай росіяни не ображаються — ближче до оксфордського, гарвардського, кембріджського іспиту», — додав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-06-2011 10:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100