29.03.2024 03:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Європейський суд зобов’язав Україну виплатити 12,7 тис. євро за вбивство у міліції

Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 12 тис. євро компенсації за моральну шкоду і 700 євро компенсації за судові витрати 59-річному Петру та 55-річній Марії Матушевським за смерть їхнього сина під вартою внаслідок тортур.

Про це йдеться в повідомленні Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, Ігоря Матушевського затримали в лютому 2008 року у Львові за підозрою в злочинах, пов'язаних з наркотиками.

У травні 2008 року батькам повідомили, що їхній син упав з ліжка і помер через травми голови.

Однак згодом один з ув'язнених повідомив їм, що Матушевський помер внаслідок того, що його били тюремні наглядачі, з іншого джерела їм повідомили, що Матушевського били інші ув'язнені на прохання тюремного керівництва, яке бажало отримати від нього свідчення.

За результатами медичних оглядів на тілі Матушевського були виявлені численні травми.

Остаточний сфальсифікований медичний висновок показав, що він помер від серцевого нападу, викликаного невідомим наркотиком, який знайшли в його крові і який ще більше посилив низку його хронічних хвороб.

Правоохоронні органи та органи прокуратури неодноразово відмовляли Матушевським в порушенні кримінальної справи у зв'язку із загибеллю їхнього сина.

Європейський суд з прав людини одноголосним рішенням визнав факти застосування тортур проти Ігоря Матушевського і порушення його права на життя.

Нагадаємо, 9 червня 2011 року Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 30,64 тис. євро відшкодування матеріального збитку і 6,2 тис. євро компенсації за моральний збиток 56-річному мешканцю Вінниці Олегу Желтякову за затягування судового розгляду.

Раніше, наприкінці травня, стало відомо, що в Європейському суді з прав людини на розгляді перебувають близько 11 тисяч справ проти України, це приблизно 7,5% від загальної кількості справ. За кількістю справ Україна займає четверте місце.

Справа Матушевських була підтримана Фондом стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини. Потрерпілу представляла Лідія Тополевська.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-06-2011 13:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100