29.03.2024 10:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналіст та правозахисник Дементій Білий, якого побила охорона херсонського мера, став обвинуваченим у справі

Херсонського журналіста і правозахисника Дементія Білого, якого побила охорона мера Херсона Володимира Сальда 14 вересня 2010 року, пред'явлене звинувачення в нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень іншому учасникові бійки — підприємцю Вікторові Шевчуку (нині — депутат міськради від Партії регіонів).

Постанову про залучення пана Білого в якості обвинуваченого за ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України до кримінальної справи про бійку ухвалив старший слідчий міліції 18 липня 2011 року. Про це «Телекритику» повідомили колеги Дементія Білого, надіславши копію відповідної постанови. Зв'язатися з паном Білим редакції наразі не вдалося.

Нагадаємо, що в Херсоні під час звіту мера 14 вересня 2010 року до зали не хотіли пускати журналістів і опозиційних депутатів. Коли їх нарешті пустили і Дементій Білий поставив меру запитання про факт недопуску, його виштовхали із зали у фойє, де відбулася бійка.

На Дементія Білого було складено протокол про адміністративне порушення як на ініціатора бійки. А сам він подав до прокуратури заяву про побиття та перешкоджання журналістській діяльності, однак справу за статтею про перешкоджання так і не було порушено. Натомість прокуратура порушила кримінальну справу проти іншого учасника бійки Віктора Шевчука за фактом нанесення Дементію Білому легких тілесних ушкоджень (ч. 1 статті 125 ККУ).

У судових процесах Дементій Білий виступав як звинувачений і як постраждалий. Суд не знайшов адмінправопорушення (хуліганства) в його діях. Згодом суддя об'єднала дві справи в одну і скерувала її на дорозслідування. У результаті дорозслідування слідчий висунув Дементію Білому звинувачення в нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень.

Юридичний захист Дементія Білого здійснюється за сприянням Фонду стратегічних справ УГСПЛ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-07-2011 14:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100