20.04.2024 13:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович підписав закон, який збільшує корупцію у сфері держзакупівель

Президент Віктор Янукович підписав закон, яким вносяться зміни в закон про державні закупівлі.

За відповідний законопроект Рада проголосувала 8 липня 2011 року. Законопроект розглядався за скороченою процедурою.

Верховна рада прийняла цей законопроект в травні. 14 червня президент Віктор Янукович повернув його до парламенту зі своїми зауваженнями.

Рішення про повернення було прийнято після того, як міжнародні інституції висловили низку зауважень щодо корупційних ризиків, закладених в документі.

Разом з тим, прийнятий текст закону передбачає зменшення кількості державних підприємств, на які розповсюджується дія закону про державні закупівлі.

Окрім того, розширюється перелік умов договору про закупівлю, при яких сам договір може змінюватися до виконання сторонами своїх зобов'язань у повному обсязі.

Якщо законодавство, що діяло до прийняття цього закону, передбачає єдину умову — скорочення обсягів закупівлі, то парламент також встановив ще ряд умов.

Зокрема, це зміна ціни товару, збільшення терміну дій договору та виконання його зобов'язань у випадку об'єктивно підтверджених обставин.

У той же час парламент, схваливши пропозиції президента, скасував виключення з-під сфери дії закону поставки і транспортування електро-і теплової енергії, а також послуги з централізованого опалення, водопоставкам та водовідведення, постачання та розподілу природного газу.

Під дію закону про держзакупівлі будуть підпадати не всі контролюються державою підприємства, а тільки ті, які або користуються податковою пільгою, або звільнені від бюджетних зобов'язань, або отримують пряму або опосередковану бюджетну підтримку.

Скорочено кількість документації про держзакупівлі, яка повинна оприлюднюватися в обов'язковому порядку, зокрема документацію конкурсних торгів, а також протоколи розкриття конкурсної документації; і посилили відповідальність за порушення законодавства про держзакупівлі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-07-2011 15:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100