6.05.2024 02:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На столичних ярмарках обговорюють арешт Юлії Тимошенко

У суботу, 6 серпня 2011 року, на вул. Гавро в столичному Оболонському районі на сільськогосподарський ярмарок вийшли скупитися приблизно дві тисячі людей. Тут продають товари на 15–20% дешевше, ніж у супермаркетах. Усі говорять про арешт екс­­прем'єрки Юлії Тимошенко. У п'ятницю, 5 серпня, із залу Печерського райсуду столиці її перевезли до Лук'янівського СІЗО.

О 9.54 дві жінки зустрічаються в черзі за спредом, який продають по 7 грн за пачку

– Полічка, я тут чергу зайняла. Ходи, масло дешеве, – висока жінка років 40 у короткій білій сукні гукає свою знайому у джинсовому комбінезоні.

– Масла мені не треба. Я купила білоруське за 12. Воно жовте і молоком пахне. І сосиски білоруські хороші. Там м'ясо чути. Добре, що Лукашенко прижимає своїх, хоть продукти нормальні роблять. А в нас Янукович дозволяє бовтати шо попало.

– Ти чула, що вчора Юльку ­посадили?

– Чула. Мій Юрко мало не плакав. Ледь його успокоїла. Він же за неї на Майдані стояв. Ющенка не любив, тільки за Юлею трусився. У нас весь туалет її плакатами заклеєний. Юля з підсніжниками, з колосками і з тигром.

– Думаю, її скоро випустять. Бо весь світ за неї вступився.

– Якщо посадять на п'ять років, то вибори президентські пропустить. Стане політичним трупом.

– Навпаки. Може собі на тому нову кар'єру зробити. У нас люблять колишніх зеків тягнути до влади.

10.20. Жінка у сарафані в соняхи та великому солом'яному ­капелюсі вистоює чергу за борошном по  4,20 грн/кг.

– Учора була в племінниці на весіллі, – каже сусідці. – До п'ятої вечора всі пили й гуляли. Коли тамада сказав, що Юлю посадили, у всіх настрій спортився. Ніхто вже після цього не танцював. Музиканти грати перестали. Зібрали апаратуру й поїхали. В людей даже апетит пропав. Пельмені принесли, а ні­хто не їсть. Дві бабки заплакали. Казали, як Юлю не випустять, то будуть у СІЗО їй продукти носити.

– А я не розстроїлась. Треба всіх пересадити і нових людей до влади привести. Бо всі накрались добре. Странно, що Юля не пробує відкупитися. Дала б тому Кірєєву трохи мільйонів і він би її відпустив. Видно ж, що він грошей хоче. Очі так і бігають туда­сюда. ­Янукович йому точно заплатив, щоб Юльку посадив. Коли Юлька на свободу вийде, вона його із землею зрівняє.

10.57. Дві жінки купують помідори по 3 грн/кг. Овочі маленькі, трохи прим'яті.

– Чого вони так воняють? – цікавля­ться у продавщиці.

– Де ж воняють? Хороші помідорчики, солодкі. Вчора хлопці купили в мене два ящики. Казали, що вони від БЮТу, будуть людям на Майдані бутерброди робити.

– А може закидають того суддю­очкаріка? Не можу на його фізіономію дивитися. Виходить радитися щопівгодини. Мабуть, Янику дзвонить і питає, що робити. Він Юльку посадить і сам довго не протягне. Уберуть його, бо за Юльку помстяться.

– Вчора Юля мужньо трималася. Коли її з залу виводили, навіть виду не подала, що їй обідно.

– Ой не кажіть, Іванівно. Якщо її посадять, то нам усім капєц. Почнуть садити всіх підряд, доки півкраїни тюрмами не заставлять.

– Наталя Вікторівна, що ви таке вигадуєте? За що ж нас мають садить?

– 10 гривень за комуналку не доплатите, і посадять. Валю з дев'ятого поверху недавно оштрафували. Бо взнали, що вона квартирантів тримає. Її сусіди з восьмого здали, бо їх двічі за весну підтопили.

11.20. Кавуни по 1,50 грн виставив на фруктовій лавці чоловік із розстебнутою сорочкою. Вона не прикриває його великого живота.

Біля прилавка сперечаються двоє літніх чоловіків. Бородатий шкутильгає, спирається на палицю. Другий – трохи молодший, протирає спітнілу лисину хустинкою.

– Продажная сволочь ваша Юлька. Проститутка московская. Продала Путину Украину.

– Дед, иди отоспись, что ты плетешь? Трудно представить, сколько ты випил.

– Ничего я не пил. Она страну в пропасть бросила. Смерть с косой!

Продавець просить чоловіків відійти від прилавка.

– Ссорьтесь в другом месте. Вы отпугиваете покупателей.

Чоловіки не зважають.

– Гречка за Юлі була дешевша, і банани по 5 гривень я онукам купляв. А тепер по 12, – молодший переходить на українську. – Коли Юлька була, мені пенсію на 300 гривень підняли, а Янукович на 29 зменшив.

Бородатий розмахує костуром.

– Та ваша Тимошенко чисто жидовка.

– Сам ты жид. Юля – украинка. Не плети дурного, бо в мене рука важка, – спльовує вбік.

– Только Янукович спасет страну. За ним сила.

– А де зараз твій Янукович? Їздить по морях із коханками.

– У него жена есть. Я с ней знаком. Людой зовут, как и мою первую жену. Они даже носами похожи. Только у моей волосы были длиннее. Я ей ни разу не изменил, потому шо жена – это второя мать. Ее нельзя обижать.

– Зробити б Януковичу пенсію гривень 800. Отоді він згадав би про свою жінку. Бо замість ікри прийшлося б похльобку з пшона хлєбати.

12.10. На вул. Воровського у Шевченківському районі Києва двоє дівчат по років 10 сперечаються біля ятки з кондитерськими виробами. Купують пакет хрусткого печива і 200 г халви.

– Янукович боїться Юльку, того її посадив. Тато каже, що її випустять, бо вона невиновна. Але мама думає, що Юлю посадять. Бо вона дуже красива, а президент некрасивий. Він боїться їй програти на виборах.

– Юля хороша. Вчителька у школі нам казала, що якби вона була президентом, то в нас би було все інакше. Бо жінкам більше везе. Їм легше домовлятися з президентами інших країн.

До дитячих розмов прислухається продавщиця у синьому фартуху з рожевим картузом на голові.

– Учора грабаю клумбу біля дому, бо сусідські діти окурками загадили. Онук із балкона вигинається, кричить: «Бабуля, Юльку посадили. Ото наш тато буде нєрвнічати». Син не розуміє, що то політика. Нєрвнічає, валідол п'є після Шустера або «Великої політики». Посварився з кумом, бо той голосував за Литвина. Не говорить із сестрою, бо вона була проти всіх. Я кажу йому: "Тьомочка, сьогодні посадили Ти­мошенко, через три роки сяде Янукович. У нашій страні все повторюється, як у фільмі жахів «Пункт призначення».

12.30. За олією по 9 грн/л стоять хлопці студентського віку.

– Я вчора, як почув, то не повірив. У Тимошенко найкращий в Україні адвокат. Чого Власенко її не захистив? Видно було, що дуже переживав. ­Окуляри протирав кожні 2 хвилини.

– Да обідно, канєшно. Але вона рік­два посидить і вийде. Її в хорошу камеру посадять. Матиме особистого масажиста й перукаря. Вже казали по новинах, що їй у камеру телевізор і холодильник передали.

– Хотів би я з Юлькою пару днів у одній камері посидіти. Я пояснив би їй, чого українцям так тяжко жити. Що вона там робить цілий день?

 

Записала Анна Усік, Газета.ua

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-08-2011 12:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100