20.04.2024 18:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ворогам Юлії Тимошенко в’їзд на територію ЄС поки не заборонятимуть

Питання про заборони в’їзду до ЄС для низки посадовців, відповідальних за судовий процес над Юлією Тимошенко, наразі не стоїть. Такий висновок випливає з коментаря посольства Німеччини в Україні, наданого Deutsche Welle.

Соратники Юлії Тимошенко та прибічники лідера опозиції просять Німеччину не давати візи судді Кірєєву та представникам влади, які причетні до її  судового переслідування. Відповідне звернення, під яким підписалися сім тисяч українців, до посольства Німеччини нещодавно передала група народних депутатів та громадських активістів. У посольстві Німеччини підтверджують, що отримали підписи і взяли звернення до відома.

Втім, у дипломатичному представництві кажуть, що рішення давати чи не давати візи першому заступнику генерального прокурора України Ренату Кузьміну, слідчому генпрокуратури Олександру Нечвоглоду,суддям Печерського райсуду столиці Родіону Кірєєву та Галині Супрун, судді Апеляційного суду Київа Ользі Єфімовій, як цього просять прибічники Тимошенко, залежатиме від позиції Євросоюзу. «Ми як і раніше разом з нашими партнерами з ЄС прискіпливо слідкуємо за розвитком подій в Україні», — зауважив  Deutsche Welle прес-аташе посольства ФРН в Україні Крістофер Фукс. За його словами, федеральний уряд неодноразово висловлював своє занепокоєння тим, що юстиція в Україні є політично мотивованою.

Натомість науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко сумнівається, що в Україні можливий «білоруський прецедент», коли через недотримання демократичних стандартів на територію країн Євросоюзу заборонили в’їзд посадовцям з Білорусі. За словами експерта, такі рішення приймаються Радою ЄС і навряд чи на такому високому рівні буде ухвалено аналогічне рішення щодо представників української влади у контексті справи Тимошенко. «На це ЄС йде лише у випадку значно брутальніших порушень демократичних принципів», — прокоментував  Deutsche Welle Олександр Сушко. На його думку, прибічники Юлії Тимошенко звернулися до посольства виключно з метою привернення уваги до судового процесу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-08-2011 12:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100