29.03.2024 13:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Студенти 1 вересня не повстали проти влади

Долучити студентство до масових акцій в українській столиці у День знань не вдалося жодній політичній силі. Настрій студентів, що 1 вересня традиційно заполонили центр Києва, був радше святковим, аніж заполітизованим, повідомляє Німецька хвиля.

Водночас самі політичні партії намагалися усіляко залучити українських студентів до власної політичної боротьби. Приміром, лідер молодіжної організації партії «Батьківщина» Євген Суслов днями звернувся до студентів із закликом доєднатися до флешмобу «Всіх не посадиш!», провівши перші десять хвилин першої навчальної пари стоячи. Проте більшість студентів, як виявилося, заклики політиків навіть не чула й вирішила присвятити перший навчальний день здебільшого спілкуванню один з одним і «втягненню» в навчальний процес.

Не виявилася масовою і чергова акція проти політики освітнього міністра Дмитра Табачника, яку одразу в кількох українських містах спробував організувати громадянський рух «Відсіч». На київську акцію, що відбувалась перед будівлею адміністрації президента, зібралося лише кільканадцять протестувальників, а увагу журналістів і перехожих привертали не так гасла студентів, як приведений до адміністрації козел, що, за задумом авторів, символізував постать міністра Табачника.

«Ми навмисно не збирали людей, — пояснила Deutsche Welle представник руху „Відсіч“ Анастасія Розлуцька. – Наша мета нині була провести театралізоване дійство і передати звернення до президента України із вимогою звільнити міністра освіти». На її думку, попередній навчальний рік у освітній сфері був ознаменований виключно «солодкими обіцянками», а не реальними діями, що покращували б освітній процес. До того ж, каже Розлуцька, запропонована міністерством освіти реформа не збігається із інтересами самого студентства.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-09-2011 17:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100