28.03.2024 19:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Українці хочуть мажоритарну систему виборів – опитування

Українці віддають перевагу мажоритарній виборчій системі і найменше б хотіли голосувати за пропорційною системою з закритими списками. Про це заявив на прес-конференції голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут, оприлюднивши дані соціологічного опитування, здійсненого компанією TNS в Україні на замовлення Лабораторії законодавчих ініціатив, повідомляє «Спротив».

За його словами, серед різних типів виборчих систем найбільшу прихильність серед респондентів отримала мажоритарна система, яку 37,4% опитаних визначило як найкращу. 31,3% респондентів віддали перевагу пропорційній системі з відкритими списками. Ще 24% опитаних вважають найкращою змішану систему. Найменше прихильників отримала діюча пропорційна система із закритими списками — лише 5,7% респондентів.

У той же час майже 70% опитаних громадян України висловилися проти можливого скасування пункту «проти всіх». Зокрема, своє «ні» сказали 68,8% респондентів, а підтримали скасування лише 19,4%.

За заборону блоків партій на виборах до Верховної Ради України виступили 33,6% респондентів, проти — 39,3%. При цьому 27,2% опитаних не змогли відповісти на це питання.

Під час соціологічного дослідження було опитано 1200 респондентів у віці від 16 до 75 років в 48 містах і 30 селах у всіх регіонах України. При опитуванні витримані квоти за статтю і віком. Час проведення польового етапу дослідження — з 8 по 15 серпня 2011 року. Математична точність вибірки складає + / — 3%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-09-2011 0:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100