19.04.2024 08:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На готелі для народних депутатів витрачено 68 млн

На проживання народних депутатів шостого скликання (з листопада 2007 року) і до сьогодні було витрачено 68 мільйонів 305 тисяч гривень. Про це повідомили в апараті Верховної Ради, повідомляє «Українська правда».

За інформацією парламенту, у готелі «Київ» 136 номерів зі 189 займають депутати. Вони проживають у 93 однокімнатних номерах (400 гривень на добу) та 43 – двокімнатних (480 гривень на добу).

У готелі «Україна» проживає лише 6 депутатів. І номери у них дорожчі – 450 гривень на добу за однокімнатний номер та 510 гривень на добу за двокімнатний.

За даними Ради, у готелі «Київ» номер має лідер фракції правлячої партії Олександр Єфремов. Як повідомлялося, члени його родини систематично виграють тендери на сотні мільйонів.

Видання відзначає, що  держава також забезпечила номером сина генерального прокурора, «регіонала» Артема Пшонку, Василя Грицака (ПР), який «лобіює концерн ЄДАПС, у якого вся країна замовляє закордонні паспорти».

Номер у готелі «Київ» виділили «регіоналу» Артему Щербаню, який задекларував житловий будинок площею 725 квадратних метрів, і дві квартири в Києві площею 131 і 112 квадратів. На прохання прокоментувати Щербань відповів: «А без поняття, наданий мені номер чи ні».

Має свій номер й Інна Богословська, яка ще у 2010 році орендувала цілий дім в елітних Рудиках під Києвом. Нагадаємо, після виїзду з будинку власник звинуватив Богословську у крадіжці двох телевізорів, французького сервізу «Мадонна» та каструль. За словами Богословської, у готелі вона проживає там «по мірі необхідності».

Серед відомих опозиціонерів номери в готелі отримали дніпропетровський бізнесмен Гарегін Арутюнов (БЮТ), Наталія Королевська (БЮТ), статки якої журнал «Фокус» в 2008 році оцінив у 250 мільйонів доларів. За її словами, торік в готелі працювала її приймальня.

Як «кабінет» використовує номер у готелі і Андрій Шевченко (БЮТ). За його словами, він написав заяву про надання номеру ще коли не мав житла у Києві, а був прописаний у Фастові Київської області. Зараз він там не живе.

Додамо, що орендною платою витрати на депутатський готель не вичерпуються. Так, у лютому 2011 року «Київ» придбав за бюджетні гроші крісла і дивани на 1 мільйон 770 тисяч гривень. Вартість одного крісла склала 5,7 тисяч гривень за штуку, а одного дивана — більше 50 тисяч гривень. У березні це держпідприємство закупило килими на півмільйона гривень, а у червні «Київ» закупив дерев'яні меблі на 228 тисяч гривень та освітлювальне устаткування на 672 тисячі гривень.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-10-2011 21:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100