4.05.2024 06:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Азаров хоче, щоб українців з вищою освітою було менше

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні в два рази потрібно скоротити кількість майбутніх фахівців з вищою освітою, повідомляє «Спротив».

"Необхідно скоротити фахівців з так званою вищою освітою, «з липовою вищою освітою», — сказав Азаров 25 жовтня 2011 року під час зустрічі зі студентами Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Він навів статистику, згідно з якою на сьогоднішній день в Україні 450 тис. школярів щорічно закінчують школу, а кількість місць у вищих навчальних закладах становить 520 тис. місць.

Азаров вважає, що в Україні необхідно модернізувати систему підготовки кадрів. На його думку, на сьогоднішній день вона розвалена, але саме їй необхідно приділити найпильнішу увагу. Азаров додав при цьому, що уряд приділяє велику увагу підвищенню народжуваності в країні.

За його словами, реформа у сфері освіти і науки України необхідна, хоча вона буде болючою для суспільства. Азаров вважає, що будь-який уряд, який  проводитиме такі реформи, буде піддано критиці і загрозі втрати підтримки населення.

Він також заявив: «Мене влада вже не приваблює. Вона мене приваблює лише тому, що я можу внести свій внесок у розвиток країни і зробити щось хороше для своєї країни».

При цьому Азаров додав, що цього року за рахунок держави на навчання за кордон направлено близько 200 осіб.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-10-2011 13:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100