24.04.2024 09:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович захистив підприємців від лобістів офісних центрів з Партії регіонів

Віктор Янукович повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду парламентом зміни до житлового кодексу.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Янукович відповідно до частини другої статті 94 Конституції повернув Закон України від 6 жовтня 2011 року №3825-VІ «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об'єкта житлової нерухомості».

Серед претензій Януковича до закону є заборона надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру (на сьогодні існує заборона надання таких приміщень для потреб промислового характеру).

«Запровадження заборони надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру може призвести до вимушеного припинення підприємницької діяльності суб'єктами малого та середнього бізнесу», — пише Янукович.

«Слід також зазначити, що в інших положеннях Житлового кодексу Української РСР передбачена можливість надання нежилих приміщень в жилих будинках для торговельних, побутових та інших потреб непромислового характеру (частина четверта статті 4, стаття 186)», — йдеться у пропозиціях Януковича.

Президент пропонує в абзаці третьому пункту 1 Закону, що надійшов на підпис, слово «виробничого» замінити словом «промислового».

Інша пропозиція Януковича стосується порядку підрахування площі лоджій, балконів, веранд і терас.

«Пропонується наділити правом встановлювати коефіцієнти центральний орган виконавчої влади з питань житлової політики... цим запроваджується можливість частого змінювання зазначених коефіцієнтів, що матиме наслідком зміну загальної площі об'єктів житлової нерухомості та вимагатиме щоразу проведення технічної інвентаризації житлового фонду в Україні за рахунок коштів громадян», — йдеться у пропозиціях Януковича.

Президент пропонує встановити коефіцієнти законом.

Нагадаємо, раніше «Союз захисту підприємців» та Партія Народний порядок просили президента ветувати закон, який забороняє надання житлових приміщень для виробничих потреб.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-10-2011 16:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100