19.04.2024 12:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонали нахабно надурили Венеціанську комісію з законом про вибори

Парламентська більшість подала на розгляд Верховної Ради не той проект закону про вибори, щодо якого Венеціанська комісія оприлюднила висновок.

Про це заявив голова Всеукраїнської організації «Комітет виборців України» Олександр Черненко в ефірі «Радіо Свобода».

«Той законопроект, який внесли Олександр Єфремов й інші депутати як законопроект більшості, і той, який передали Венеціанській комісії, який писався у робочій групі, в чому і ми брали участь, – це не зовсім однакові законопроекти. В більшості, на 90% норм вони ідентичні. Але в ньому є кілька норм, які Венеціанська комісія не розглядала», – розповів він.

За його словами, ці норми стосуються реєстрації кандидатів та її скасування, участі громадських організацій як спостерігачів на виборах, а також порядку виготовлення бюлетенів.

«В законопроекті, написаному робочою групою, були жорсткі вимоги щодо пункту скасування реєстрації кандидата, щоб вони були лише у випадках, передбачених Конституцією», — зазначив Черненко.

Натомість у законопроекті, поданому більшістю, знову йдеться «про два попередження, які може отримати кандидат-мажоритарник, і про те, що після третього такого попередження вже є підстава для скасування його реєстрації виборчою комісією», сказав голова КВУ.

«Маємо таке собі мухлювання. Раніше йшлося про те, що цей технічний законопроект, підготовлений робочою групою, внесе на розгляд президент. В останній момент він відмовився від цього. Тепер йтиметься про те, що законопроект внесли народні депутати. Але не треба робити підміну понять, мовляв, це той законопроект, який писала робоча група», — заявив Черненко.

Як відомо, 13 жовтня Венеціанська комісія затвердила свій висновок щодо законопроекту про вибори народних депутатів України.

Незабаром після цього Верховна Рада включила до порядку денного поточної сесії 4 законопроекти про вибори народних депутатів: один від депутатів більшості, інші – від депутатів меншості.

Нині усі ці проекти перебувають на розгляді у профільному комітеті парламенту.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-10-2011 21:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100