16.04.2024 18:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Європарламент хоче бачити Януковича та захищає Тимошенко

Європейський парламент пов'язав справу Юлії Тимошенко із підписанням угоди про асоціацію, а також висловився за проведення візиту президента Януковича у Брюссель до грудня.

Про це йдеться в резолюції Європарламенту, яку депутати підтримали 27 жовтня 2011 року.

Так, згідно з резолюцією, Європарламент «вважає, що якщо не буде переглянуто вирок Юлії Тимошенко, це поставить під загрозу підписання Угоди про асоціацію та її ратифікацію»

«ЄП занепокоєний тим, що судовий процес проти Тимошенко повністю суперечить проголошеній українським урядом відданості демократії та європейським цінностям», — сказано в резолюції.

«Висловлює свою щиру стурбованість триваючим перебуванням під вартою колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якому поки що не був винесений вирок, та іншими аналогічними справами», — сказано в резолюції.

Також ЄП висловив занепокоєння «певними ознаками згортання демократичних свобод, а також можливим перетворенням державних інституцій на інструменти здійснення партійних цілей та політичної помсти».

ЄС вважає, що «нещодавно перенесена зустріч з президентом Януковичем могла б стати чудовою можливістю вирішити серйозні проблеми, озвучені українській владі, а також відновити конструктивний діалог, який міг би привести до парафування Угоди про асоціацію за умови, що буде досягнуто значного прогресу щодо усунення існуючих технічних та політичних перешкод».

Тому Європарламент закликав Раду та Комісію заново призначити перенесену зустріч з президентом Януковичем так, щоб вона відбулась до запланованого на грудень 2011 року Саміту Україна-ЄС.

Також ЄП закликав всі політичні сили в Україні провести чесні та прозорі дебати щодо процесів прийняття політичних рішень.

«ЄП наполягає на тому, що розслідування можливих невдач в процесі прийняття політичних рішень повинні проводитись парламентською слідчою комісією», — сказано в резолюції.

Також ЄП закликав Єврокомісію допомогти судовій реформі в Україні, краще використовуючи Програму розбудови спроможностей ЄС, а також розглянути можливість створення Консультативної групи високого рівня для допомоги Україні в її зусиллях щодо гармонізації із законодавством ЄС, включаючи судову сферу, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-10-2011 14:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

  • http://Немаю Vavan

    Як Януку не не старатися, але перед Європою доведеться тримати ідповідь!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100