28.03.2024 13:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Бютівці Павловський та Унгурян є авторами «закону про мораль», який вводить цензуру

Серед авторів законопроекту про захист суспільної моралі, який вводить цензуру, зокрема, значаться бютівці Андрій Павловський, Павло Унгурян, екс-бютівець Павло Мовчан, а також НУНСівці Руслан Князевич, Лілія Григорович.

Бютівці, нунсівці, регіонали, комуніст Євген Царьков й Катерина Ващук з Блоку Литвина зареєстрували у Верховній раді проект закону № 7132 про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» ще у минулому році.

Водночас, у «БЮТ-Батьківщині», вчергове демонструючи подвійні стандарти, заявляють, що законопроект про захист суспільної моралі має бути знятий з розгляду.

«За привабливою назвою цього законопроекту приховується намагання влади створити додатковий інструмент тиску на засоби масової інформації та інтернет-ресурси, обмежити свободу слова в країні», — йдеться у заяві фракції.

«Цей законопроект є черговою спробою чинного режиму запровадити цензуру, ввівши по суті новий регуляторний орган у сферу ЗМІ», — заявили в «БЮТ-Батьківщині».

Фракція засудженої Тимошенко звернулася до всіх парламентських фракцій та груп не підтримувати вказаний законопроект «і знайти інші, демократичні, шляхи до захисту суспільної моралі в Україні».

Організація «Репортери без кордонів» занепокоєна ухваленням в першому читанні проекту змін до закону про захист суспільної моралі та вважає, що він порушує Європейську конвенцію про права людини.

Міжнародна федерація журналістів, Європейська федерація журналістів, а також рух «Стоп цензурі» закликали український парламент не ухвалювати цей законопроект, вважаючи його «новим цензурним інструментом», повідомляє «Спротив».

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-11-2011 12:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100